середа, 08 лютого 2012 19:05

"За вуха до збірної ніхто нікого не тягне" - синьо-жовті відкрито потренувалися перед "Єврочелленджем"
9

Фото: Фото: Іван Вербицький

Перед національною збірною України з хокею не стоїть завдання виграти за будь-яку ціну домашній "Євро хокей челендж". Це лише етап підготовки до чемпіонату світу в Дивізіоні 1А, який пройде в квітні в Словенії, вважає президент Федерації хокею України (ФХУ) Анатолій Брезвін. Про це він сказав на прес-конференції в київському Палаці спорту, яка відбулася сьогодні, 8 лютого.

"Цей сезон для національної збірної України буде особливим, - зазначає Анатолій Іванович. - По-перше, дуже приємно, що цей вид спорту повертається до столичного Палацу спорту, в ньому проводиться все більше і більше поєдинків у рамках різних турнірів.

Але справа не тільки в цьому. Вперше головну команду країни очолив корінний киянин Анатолій Хоменко. Новий тренер одразу посилив колектив молодими хлопцями, які вже стали повноцінними гравцями "основи".

У грудні 2011 року національна збірна Україна виграла турнір в Румунії. Ця перемога стала першою за останні три з половиною роки.

"Цей турнір показав, що в українського хокею є майбутнє", - сказав Анатолій Брезвін.

З 9 по 11 лютого в Києві пройде міжнародний турнір "Євро хокей челендж". Окрім збірної України в ньому візьмуть участь команди Литви, Італії та Румунії.

"Ми будемо боротися за перемогу в кожному матчі. Але завдання виграти турнір за всяку ціну не варто. Зараз головне налагодити ігрові зв'язки, поставити гру в нерівних складах. Матчі з учасниками турніру, зокрема з італійцями, покажуть, на якому ми зараз рівні. Головна мета сезону - чемпіонат світу в Словенії. Крім господарів нам доведеться битися з командами Австрії, Угорщини, Японії і Великобританії. Суперники всі серйозні, прохідних ігор не буде", - підкреслив президент ФХУ.

Матчі чемпіонату світу пройдуть 15-21 квітня 2012 року.

З оптимізмом дивиться в майбутнє і головний тренер національної збірної України Анатолій Хоменко.

"6 лютого ми зібралися, команда пройшла медогляд. Поки все йде за планом, незважаючи на те, що є травмовані. Деяким гравцям ми елементарно дали відпочити, адже вони встигли зіграти вже по 50 матчів. Сподіваємося, що все буде добре ", - каже Анатолій Андрійович.

У команді визначилися з капітаном.

"Їм, як і раніше, буде Сергій Климентьєв. Його помічниками - Юрій Наваренко та Костянтин Касянчук ", - сказав тренер.

Голкіпер московського ЦСКА, уродженець Києва Сергій Гайдученко не хоче виступати за збірну Україну.

"Скажімо так, поки в цьому напрямку йде переговорний процес.В будь-якому разі, за вуха до збірної ніхто нікого не тягне. Грати в ній будуть ті, хто цього справді хоче", - підкреслив Анатолій Хоменко.

Зазначимо, що перед прес-конференцією збірна України провела на льоду Палацу спорту відкрите тренування для представників ЗМІ.


Зараз ви читаєте новину «"За вуха до збірної ніхто нікого не тягне" - синьо-жовті відкрито потренувалися перед "Єврочелленджем"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути