пʼятниця, 17 липня 2020 21:00

За побиття арбітрів футбольного тренера дискваліфікували пожиттєво

За побиття арбітрів футбольного тренера дискваліфікували пожиттєво
Побиття арбітра в Закарпатській області

Минулої середи, 15 липня, у Волочиську Хмельницької області після матчу першої ліги між місцевим "Агробізнесом" та закарпатським "Минаєм" в суддівській кімнаті був побитий головний арбітр зустрічі Юрій Іванов. Фото арбітра зі слідами крові опублікував директор каналів "Футбол" Олександр Денисов.

Сам арбітр звинувачує в побитті президента клубу віце-президента УАФ Олега Собуцького. Причиною побиття став непризначений у ворота гостей пенальті й призначений не очевидний, на думку господарів поля, 11-метровий у їхні ворота.

В Україні не вперше б'ють арбітрів. В 1997 році тренер маріупольського "Азовця" Юрій Погребняк в чотири години ранку у супроводі чотирьох осіб увійшов до готелю, де відпочивали судді матчу "Азовець" – "Ворскла" (2:5) Вадим Шевченко та Олександр Козаченко, й упродовж 20 хвилин лупцював арбітрів.

Після інциденту Погребняка оштрафували на 5000 доларів, дискваліфікували пожиттєво, але згодом змінили гнів на милість і через деякий час дозволили повернутися у футбол.

Минулого року у Вінниці футбольні фанати побили головного арбітра матчу другої ліги "Нива" – "Полісся" Дениса Рєзнікова. Обидва клуби претендували на вихід до першої ліги. Господарі відкрили рахунок у першому таймі, але в другій половині гри арбітр призначив суперечливий пенальті у ворота "Ниви". Терпець фанатів увірвався на останній доданій хвилині, коли гості забили переможний м'яч. На поле вискочили шестеро агресивних чоловіків, наздогнали й почали бити арбітра. Розправу припинив наряд поліції. Винних у побитті не знайшли й не покарали.

Погребняка оштрафували на 5000 доларів, дискваліфікували пожиттєво, але згодом змінили гнів на милість


Минулого року матч чемпіонату Закарпатської області між командами "Карпати" (Дубове) та "Поляна" завершився нападом вболівальників на головного арбітра.

Фанати "Карпат" залишилися незадоволені роботою рефері, який вилучив воротаря господарів. В інцидент втрутилася поліція.

За даними Федерації футболу Закарпаття, у побитті рефері також брав участь колишній головний тренер "Карпат".

Скандалом завершився поєдинок 11-го туру чемпіонату Прем'єр-ліги Львівської області в Підмонастирі між місцевим "Феніксом-Стефано" та футбольним клубом "Мостиська".

Після того, як господарі забили другий гол у матчі, один з гравців "Мостиська" Максим Козирєв отримав від арбітра Романа Холявка жовту картку за розмови. Після цього футболіст вдарив рефері, за що отримав червону картку.

Це неабияк обурило президента і тренера-гравця "Мостиськи" Андрія Шагало, котрий ударив рефері в голову.

Матч так і не було закінчено. Гравці "Мостиська", які залишилися вдев'ятьох, відмовилися продовжувати гру.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилося фото побитого українського арбітра

15 липня цього року скандалом завершився матч першої Ліги між "Інгульцем" і "Прикарпаттям". Господарі виграли завдяки пенальті на останній доданій хвилині. 11-метровий придумав арбітр Іван Бондар. Попри пристрасті, що розгорілися, арбітра все-таки не побили.

Зараз ви читаєте новину «За побиття арбітрів футбольного тренера дискваліфікували пожиттєво». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути