вівторок, 27 жовтня 2009 12:14

За матч з "Дніпром" з Годуляна знімуть більше семи тисяч гривень

За матч з "Дніпром" з Годуляна знімуть більше семи тисяч гривень

Арбітр скандального матчу "Дніпро" - "Динамо" (0:2) Віталій Годулян недолічиться 75 відсотків гонорару за гру від Прем"єр-ліги, оскільки інспектор зустрічі харків"янин Петров поставив йому "двійку". Згідно з угодою між ПЛ і Федерацією футболу України, в таких випадках арбітр отримує чверть суми. Таким чином, з 9700 гривень, які отримує арбітр за свою роботу в полі, Годуляну дістанеться 2425 - 7275 з нього знімуть.

Сам одеський рефері вже заявив, що подаватиме апеляцію. Якщо у ФФУ її задовольнять, він отримає гонорар цілком. Проте, судячи з усього, сам Годулян в своїх шансах не впевнений. Якщо в неділю він сказав нам, що на полі бачив підстави для вилучення Пашаєва за рахунку 0:0 і призначення пенальті у ворота "Дніпра" за рахунку 0:1, то вчора стверджував, що після перегляду повтору 11-метровий йому вже не здається стовідсотковим.

Нагадаємо, після суботньої поразки від "Динамо" гравці "Дніпра" заявили, що Годулян "убив" гру, а "в його прізвищі не вистачає однієї букви". При цьому господар дніпропетровського клубу Коломойський, який є віце-президентом ФФУ з питань арбітражу, спустився в суддівську кімнату і влаштував там "розбір польотів".

Бажання Годуляна оскаржити першу в сезоні "двійку" пов"язана ще і з тим, що у разі отримання повторною він буде переведений в нижчий дивізіон (у першій лізі арбітр в полі отримує 3085 гривень за матч, в другій - 1585). Варто сказати, що ще у вересні ПЛ відмовилася від послуг Годуляна, починаючи з весняної частини ЧУ, проте це рішення ще повинна затвердити ФФУ, чого поки не відбулося.

Нагадаємо, Луческу ще до "Дніпра" називав Годуляна в числі суддів (разом з Герендою і Шандором), яких не хотів би на завтрашній матч 1/4 Кубка з "Динамо" в Донецьку. Вчора комітет арбітрів ФФУ призначив на цю гру Сиренка з Сімферополя - 47-річного директора торгового дому, який займається реалізацією сирів. Матчі гірників з динамівцями він ще не обслуговував.

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «За матч з "Дніпром" з Годуляна знімуть більше семи тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути