неділя, 04 грудня 2011 01:19

"Я вгадав, що нам випаде Англія" - Блохін

"Я вгадав, що нам випаде Англія" - Блохін

Наставник збірної України Олег Блохін закликав підтримувати та вірити у національну команду. Про це він сказав журналістам після жеребкування Євро-2012.

Нагадаємо, жереб визначив у групу до України Швецію, Францію та Англію.

"Який жереб випав такий і буде. Ми нічого не можемо змінити. На Євро-2012 пробилися 16 найкращих команд континенту, тому обирати не доводиться. Треба врахувати, що цей чемпіонат Європи зібрав найсильніші збірні, прохідних команд тут не має, - каже Олег Володимирович. - Група як група, могла бути і гірша. Наприклад, квартет В. Там зібралися дуже сильні суперники".

Україна може розраховувати на вихід з такої групи?

"Кожна з команд може на це сподіватися. Якщо Англія та Франція думають, що вищі від нас класом, то вони глибоко помиляються. Думаю, збірна Швеції також гідно виглядатиме на Євро-2012."

Кого ви вважаєте фаворитом групи?

"Ще раз скажу, що можливо Англія та Франція вважають себе фаворитами. Я б сказав, що шанси на подальшу участь у турнірі мають всі чотири команди".

Чи не надто часто ми зустрічаємось з англійцями?

"Нормально. Під час жеребкування я вгадав, що нам випаде Англія. Було таке відчуття, що зіграємо саме з англійцями, а не з Італією. Це можливо і добре, адже у відборі на ЧС-2014 ми також граємо з Англією."

Програма підготовки до Євро-2012 після жеребкування змін не зазнає?

"Ні. Ми граємо з Ізраїлем, тоді закінчується чемпіонат України і розпочинається планомірна підготовка до турніру. Будемо готуватися в Австрії. Зараз почнемо збирати інформацію. Ми грали товариські поєдинки проти шведів та французів, тому з цим проблем не буде".

Ви плануєте грати товариський матч з Росією?

"Ні".

Перший матч ви зіграєте проти Швеції на "Олімпійському".

"Яка різниця з ким розпочинати? На ЧС-2006 першу гру ми програли Іспанії".

З таким суперником є більше шансів на перемогу.

"Треба дивитися по грі. Футбол — це непередбачувана гра. Яскравий приклад — це збірні Греції та Данії. На ці команди ніхто не ставив, але вони стали чемпіонами Європи."

Україна може повторити цей шлях?

"Звичайно, може. Для чого тоді ми граємо? Нам що скласти руки і заявити, що з цієї групи ми не вийдемо?"

Встигли поспілкуватися з наставниками?

"Так. З Бланом обмінялись репліками. Він так похитав головою. Мабуть, йому група не дуже сподобалась. Фабіо (Капелло) спокійніша людина. Швед (Ерік Хамрен) сказав, що йому подобається Київ і він щасливий грати три матчі у столиці України. Можна сказати, що взагалі уник розмови. Шведи є шведами. Їм все одно.

У мене нормальний настрій. Для себе я вже визначив - що буде, то буде. Головне підготувати команду. Якщо шведи та англійці грають у схожий футбол, то Франція показує зовсім іншу гру. До кожного із суперників будемо підходити окремо".

Якісь асоціації з чемпіонатом світу виникають?

"Це зовсім інший турнір. Там не збирається стільки хороших команд. Там трапляються прохідні збірні — Туніс, якісь араби".

Як вам перша група? Полякам пощастило?

"Дай Бог! Футбол покаже. Всі вважають, що це найлегша група, я б так не сказав. Коли збираються рівні за силою суперники, то там можуть бути непердбачувані результати. Подивимося. Я б не хотів бути на місці поляків, я хочу бути у тій групі, яку нам визначив жереб. Мене все влаштовує. Я не знімаю з себе відповідальності. Хоча зараз всі згадають, що ми не вміємо грати з топ-командами і ще шось. Збірну треба підтримувати. Чим більше ми будемо в неї вірити, тим краще".

Зараз ви читаєте новину «"Я вгадав, що нам випаде Англія" - Блохін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути