пʼятниця, 10 квітня 2009 16:30

WRC. "Сітроен" обкатує новий автомобіль (ФОТО)

"Сітроен" розпочав тестування гібридної версії ралійного автомобіля С4 WRC Hybrid4, який був представлений на Паризькому автомобільному шоу в минулому жовтні. На додаток до звичайного ДВС на машині встановлена літій-іонна батарея та електродвигун потужністю 125 кВт. Гібридна установка може віддавати енергію, а також працювати як генератор на гальмуваннях. Додаткова потужність використовується для прискорення, а на дорожніх секціях включатиметься тільки електромотор, щоб знизити рівень шуму.

У "Сітроені" повідомили, що потрібно було продемонструвати можливість адаптації цієї технології в автоспорті. Якщо правила в майбутньому дозволять використовувати гібридні технології, команда зможе відреагувати швидко. Пілот заводського колективу Дані Сордо високо оцінив новинку.

"При включенні електродвигуна можна їхати по населеному пункті абсолютно безшумно, що дуже незвично для гоночної машини. Це добре для навколишнього середовища та зручно для екіпажа.

На спецділянках поведінка машини трохи змінилася через більше навантаження на задню вісь. Однак, коли включаєш електродвигун, ефект виходить вражаючий".


sports.ru, Racecar-Engineering
Зараз ви читаєте новину «WRC. "Сітроен" обкатує новий автомобіль (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути