середа, 06 грудня 2017 15:19

"Виграли Олімпіаду, врятували Крим від лютих бандерівців - молодці" - російський блогер про рішення МОК

"Виграли Олімпіаду, врятували Крим від лютих бандерівців - молодці" - російський блогер про рішення МОК
Голишев: "Спорт високих досягнень - прокляття Росії". Фото: politobzor.net

Те, що російська олімпійська збірна втратила Олімпіаду-2018 - "це продовження відплати за Олімпіаду в Сочі"; спорт високих досягнень - прокляття Росії.

Таку заяву виданню obozrevatel.com зробив російський публіцист, блогер і аналітик Володимир Голишев.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є армія, ядерна зброя" - олімпійська чемпіонка відреагувала на відлучення Росії від Олімпіади-2018

"У мене завжди було одне відчуття, яке триває весь час путінського правління: що спорт високих досягнень - це прокляття Росії. Приблизно таке ж, як нафта", - сказав він.

"Тому що кожна ср*на перемога наших чудових олімпійців, кожна золота цяцька є всього лише інструментом агітропу. Причому, дуже хитрим інструментом, тому що саме їм найпростіше підлізти до свідомості людей. Тому що розділити гордість за країну - це дуже проста ідея. У цей момент люди зливаються в екстазі з владою. Всі ці перемоги олімпійців давали владі привід затягнути людей з собою на одну сторону барикад", - пояснив публіцист.

Подібні речі завжди викликали у нього відразу, але "апогеєм цієї відрази" стала Олімпіада в Сочі. "Золотом наших олімпійців була оплачена позитивна реакція більшості населення країни на кримську авантюру, тому що для людей, які дивилися Олімпіаду, віджимання Криму було ще однією олімпійською перемогою нашої збірної. Чисто емоційно люди сприймали це саме так: "ми виграли Олімпіаду, врятували Крим від лютих бандерівців - і там молодці, і тут молодці", - переконаний він.

"Те, що зараз анулюється ця Олімпіада з усіма її досягненнями і наслідками, мене дуже сильно радує. І те, що російська олімпійська збірна втратила Олімпіаду-2018 - це продовження відплати за Олімпіаду в Сочі", - підкреслив публіцист.

Родченков лише рятує своє життя. Тому що його заступники чомусь дуже швидко мруть

Що стосується реакції Москви на рішення МОК, він зауважив: "Зрозуміло, у всьому винен Путін. Але всередині країни, безумовно, все спробують звалити на стрілочника. Що в усьому винен Мутко, у всьому винен Жуков, у всьому винен Родченков. Але хочу нагадати, що Родченков всього лише рятує своє життя. Тому що його заступники, люди, які були зайняті допінг-темою в Росії, чомусь дуже швидко мруть. Родченков вирішив, що йому краще вижити. Ось такий гріх на душі в нього - він чомусь не захотів померти в ім'я батьківщини і розділити могилу зі своїми колегами".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали умови, на яких Росію допустять до Олімпіади-2018

Виконком Міжнародного олімпійського комітету (МОК) прийняв рішення не допустити збірну Росії на Олімпійські ігри, які пройдуть в Пхенчхані з 9 по 25 лютого. Виняток буде зроблено для окремих російських спортсменів. Вони виступатимуть під своїм іменем, але без будь-якої національної символіки. Їх представлятимуть як атлетів з Росії.

Зараз ви читаєте новину «"Виграли Олімпіаду, врятували Крим від лютих бандерівців - молодці" - російський блогер про рішення МОК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути