субота, 16 лютого 2008 12:17

Встановлений новий рекорд в кругосвітній велогонці

Британець Марк Бомонт побив світовий рекорд в кругосвітній велогонці, обігнувши на велосипеді земну кулю за 195 днів - це на 81 день швидше за колишній рекорд.

В п"ятницю ввечері 25-річний житель шотландського округу Файф перетнув фінішну лінію свого велопробігу біля Тріумфальної арки в Парижі. Його подорож довжиною 18 тисяч миль (близько 29 тисяч кілометрів) почалася 5 серпня минулого року. Маршрут велогонки пролягав через територію 20 країн, включаючи Пакистан, Малайзію, Австралію, Нову Зеландію і США.

В дорозі 25-річному шотландцеві не раз доводилося долати непередбачені труднощі. В одному з мотелів у нього вкрали гаманець і фотокамеру. У американському штаті Луїзіана його збив літній автомобіліст, який проїхав перехрестя на червоне світло. Бомонт зіткнувся з повенями і розмитими дорогами, не згадуючи багатьох інших несподіванок.

Проте він щасливий завершити свій веломарафон живим і здоровим: "Я дуже радий знову бачити своїх рідних і друзів, а більше всього мені зараз хочеться виспатися. Мені дуже подобається усвідомлювати, що я став першим і найшвидшим, я відчував, що можу побити рекорд".

Поздоровлення британцеві вже направили принц Вільям і відомий британський велогонщик, учасник Олімпійських ігор Кріс Хой.

А представники Книги рекордів Гіннеса в цей час аналізують дорожню документацію велопробігу з тим, щоб занести рекорд Бомонта в чергове видання знаменитої збірки.

Сегодня
Зараз ви читаєте новину «Встановлений новий рекорд в кругосвітній велогонці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути