Ексклюзиви
вівторок, 08 грудня 2009 08:08

Лікарі ампутують ногу російській бобслеїстці

Лікарі ампутують ногу російській бобслеїстці

Лікарі ухвалили рішення про ампутацію ноги російській бобслеїстці Ірині Скворцовій, яка потрапила в аварію на санно-бобслейній трасі в німецькому Кенігзеї, повідомляє агентство "Весь спорт" з посиланням на головного тренера збірної Росії з бобслею Володимира Любовицького.

За його словами, остаточне рішення про те, з якого місця буде проведена ампутація, ухвалять 8 грудня, коли до лікарні міста Траунштайн прибуде німецький хірург. Лікарі зійшлися на думці, що ампутація допоможе зберегти життя спортсменки, але, як заявив Любовицький, "гарантій навіть тут дати поки що ніхто не може".

Як повідомляє "Советский спорт", в інтерв"ю радіостанції "Вести ФМ" координатор збірної Росії з бобслею Ніна Грефенштейн заявила: "Лікарі роблять все можливе, щоб зберегти їй (Скворцовій) кінцівки і надалі зробити гарне протезування". За словами Грефенштейн, до Росії бобслеїстку транспортувати не будуть до завершення лікування.

У понеділок, 7 грудня, лікарі почали виводити Ірину Скворцову зі штучної коми, щоб перевірити, наскільки серйозні пошкодження життєво важливих органів. У стані штучної коми російська бобслеїстка перебувала з дня госпіталізації після аварії, що сталася 23 листопада.

Того дня під час тренування перед етапом Кубка Європи з бобслею в боб Скворцової та Надії Філіної врізався боб російської чоловічої двійки - Євгенія Пашкова та Андрія Матюшкова. В результаті зіткнення Скворцова отримала важкі травми: у неї роздроблені кістки тазу і зафіксовані важкі травми хребта та ноги, по якій проїхав боб чоловічої команди.

Розслідуванням інциденту займається німецька поліція, а сама подія прирівняна до ДТП. За попередніми даними, в аварії винен співробітник траси, який дозволив екіпажу Скворцової та Філіної стартувати на червоний сигнал світлофора.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Лікарі ампутують ногу російській бобслеїстці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути