Ексклюзиви
вівторок, 23 червня 2009 11:14

Лікар "Шахтаря" приймав пологи на базі команди

Лікар "Шахтаря" приймав пологи на базі команди

На тренувальній базі "Шахтаря" уміють не тільки вирощувати володарів єврокубків, але і... приймати пологи. Днями лікареві дублюючого складу гірників Вадиму Попову довелося прийняти пологи прямо у пропускного пункту на спортбазу!

Як розповів Сегодня|Спорт скромний герой-рятівник (про екстремальні пологи "Сьогодні" повідомили друзі породіллі з проханням передати докторові подяку), машина, в якій їхала майбутня мама, проїздила по запорізькій трасі повз базу "Кірша" приблизно о пів на дев"яту вечора.

"У цей момент у молодої жінки почалися перейми, і вона попросила зупинитися, - згадує Вадим Попов. - Трапилося це між першим і другим КПП, і відразу привернуло увагу охорони. Хлопці підійшли до авто: "Які проблеми?" Їм говорять: "Проблем купа, але найголовніша – ми народжуємо".

Охорона відразу подзвонила адміністраторові бази. За щасливим збігом обставин, того дня черговим адміністратором була Ірина Шевцова, медсестра за освітою. Вона відразу попросила розшукати Вадима Попова, а сама поспішила на допомогу. Звістка про те, що під базою - пологи, застало Вадима Попова, коли він виходив з лазні, де знаходився з хлопцями після тренування. "Виходжу, а мене вже шукають:

"Де тебе носить? Швидко на КПП, пологи прийматимеш, - розповідає він. - Я спочатку подумав, що це розіграш. Але коли побачив, що всі хвилюються, зрозумів: справа серйозна".Лікар дубля помчав до шосе, прихопивши з собою робочу валізку, в якій опинилося все необхідне, - стерильний скальпель, антисептики, затиски і шовний матеріал. По дорозі Вадим Попов сказав охороні викликати "швидку".

Асистенткою доктора виступила Ірина Шевцова. Породілля лежала на задньому сидінні, а два співробітники "Шахтаря" "ловили" дитину на передніх сидіннях. Поряд стояли брат Ірини, її мати і подруга. Жінки плакали, а брат Ірини був такий схвильований, що руки тряслися, і він не міг набрати номер на телефоні. "Я, ще будучи студентом, у свій час навіть хотів стати акушером-гінекологом, їздив на Всеукраїнську олімпіаду до Одеси, зайняв там третє місце, - продовжує Вадим Попов. - Як виявилось, все коли-небудь може стати в нагоді".

Правда, новоспеченому акушерові-гінекологові довелося проконсультуватися по телефону із знайомою Тетяною Швіренко (акушер-гінеколог міськлікарні N9.). Вона розповіла, на якій висоті обрізати пуповину.

Хлопчика, який з"явився на світ, поклали на живіт матері і накрили простирадлом. "Швидка" приїхала через 10 хвилин. Лікарі були дуже задоволені, коли дізналися, що все добре закінчилося, і навіть вручили своєму відважному колезі з "Шахтаря" одноразові затиски для пуповини.

"Про всяк випадок, на майбутнє!" - пояснили вони. Через декілька днів після неймовірної пригоди Вадим Попов зізнався, що йому все-таки було страшно, але тільки на шляху до породіллі. Коли ж доктор почав займатися незвичною для нього справою, все хвилювання як рукою зняло. Правда, заснути він зміг тільки після чарки коньяку.

МАЙБУТНІЙ ЧЕМПІОН

Ірину Якубенко, яка працює в Донецькій облдержадміністрації, і її сина вже виписали з пологового будинку. Як розповіла Сегодня|Спорт щаслива матуся, дитина відчуває себе добре. Його вага - 3 кг 690 г, зріст - 57 см."Не знаю, що було б, якби поряд не опинилося цих людей, - говорить вона. - Я дуже вдячна їм".Сина Ірина Якубенко вирішила назвати Кирилом. Коли хлопчик виросте, він спробує свої сили у футбольній академії "Шахтаря".

КОЛЕГИ ГЕРОЯ ЖАРТУЮТЬ, ЩО ПОСТАВЛЯТЬ ПАМ"ЯТНИЙ ЗНАК

Звістка про пологи враз розлетілася по тренувальній базі "Шахтаря". Колеги Вадима Попова стали по-доброму жартувати про відважного героя. Одні порадили розмістити оголошення в газеті: "Приймаю пологи на базі ФК "Шахтар". Недорого!". Інші запропонували перед в"їздом на базу встановити пам"ятний знак з написом: "На цьому місці за участю ФК "Шахтар" на світ з"явився нова людина".

А наступного дня після пологів до лікаря дубля знов підійшли місцеві балагури. "Вадим Михайлович, у нас там є пара вагітних, яким ось-ось народжувати. Так ми їм сказали, щоб вони уздовж бази туди-сюди каталися", - посміхалися вони. Сам герой на такі жарти зовсім не ображається. Головне, що малюк народився здоровим, а спортивний лікар отримав безцінний досвід.

Зараз ви читаєте новину «Лікар "Шахтаря" приймав пологи на базі команди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути