вівторок, 21 липня 2009 10:07

Вороніну "стукнуло" 30 років

Вороніну "стукнуло" 30 років

Андрій Воронін народився 21 липня 1979 року в Одесі. Вихованець одеського футбольного клубу "Чорноморець", Воронін досяг успіху в Німеччині.

Зірка українського нападаючого зійшла в "Майнці", граючи за який він отримав виклик в Національну збірну України. У сезоні 2002/03 Воронін став найкращим бомбардиром Другої Бундесліги. У 2003 р. офіційний сайт УЄФА назвав Вороніна одним з набільш популярних футболістів Німеччини.

Зіркова година українця пробила в 2006 р., коли він провів два успішні роки у складі "Байєра" і разом із збірною дійшов до чвертьфіналу Чемпіонату світу все в тій же Німеччині. Вже наступного року Воронін на правах вільного агента перейшов до англійського "Ліверпуля", де, проте, не закріпився і відправився на рік в оренду в берлінську "Герту".

25 травня 2009 року Воронін підтвердив, що продовження його кар"єри в "Герті" чекати не слід, і він повертається до "Ліверпуля".

За матеріалами Террикон

Зараз ви читаєте новину «Вороніну "стукнуло" 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути