Ексклюзиви
понеділок, 30 березня 2009 16:28

Воронін у двох кроках від сотні

Воронін у двох кроках від сотні

Для підкорення гросмейстерської позначки в 100 голів форвардові збірної України Андрію Вороніну залишилися лише два кроки, які він не проти зробити в Англії.

Зарядка акумуляторів

Перед візитом на легендарний "Вемблі" на відбірний матч ЧС-2010 з англійцями український нападаючий гарненько зарядив свої акумулятори. Накопичивши позитивної енергії в серії успішних поєдинків берлінської "Герти", де у восьми турах бундесліги 29-річний Воронін забив вісім голів і зробив результативну передачу, напередодні від"їзду в тренувальний табір збірної України він підняв собі настрій ще вище. Відгукнувшись на запрошення земляка Віталія Кличка, Андрій побував на його переможному поєдинку, а зараз чекає знаменитого боксера в Лондоні.

Тижнева готовність України

До одного з ключових поєдинків в 6-ій відбірній групі, який пройде першого квітня, українці почали готуватися завчасно. "Тренери зібрали нас разом ще за тиждень до гри, після чого ми відразу відлетіли до Англії, де весь цей час і тренувалися, - розповідає Воронін в інтерв"ю uefa.com. - За моєї пам"яті таке вперше, що вже характеризує важливість майбутньої гри. Вона буде особливою для всіх наших футболістів. Ми настроєні дуже серйозно, адже будь-яка помилка, допущена в середу, може коштувати поїздки на чемпіонат світу".

Англія - фаворит

Разом з партнерами по збірній Андрій вже приїжджав на фінальний турнір першості планети, і тоді, в Німеччині, підопічні Олега Блохіна, наробивши немало шуму, дійшли до чвертьфіналу. "Зараз нас чекає не менш складне завдання, - говорить Воронін, для якого командні результати завжди стоять вище особистих. - Аж надто серйозний суперник. Англійці - фаворити нашої групи, в цьому відбірному циклі вони поки не втратили жодного очка. Ми спробуємо їх зупинити. А чи будемо задоволені і нічиєю? Думаю, це був би далеко не найгірший підсумок візиту на Туманний Альбіон".

"Коліна не затремтять"

Воронін 57 разів виходив на поле у футболці національної команди, що дозволяє йому вважатися одним з найдосвідченіших гравців у команді, очолюваній Олексієм Михайличенком. А тому він має право наставляти молодь, якої у складі синьо-жовтих нині немало: "В середу ми повинні зіграти краще, ніж в будь-якій з трьох попередніх зустрічей кваліфікації ЧС-2010, а для цього потрібно повірити в себе і, найголовніше, не думати про те, які зірки вийдуть на поле проти нас. Втім, і наші гравці не новачки у футболі, вони всі пройшли через єврокубки, бували на різних аренах. І хоча "Вемблі" - один з найкращих стадіонів у світі, упевнений, коліна у хлопців не затремтять".

Доказ життя

Сам Воронін давно вже несприйнятливий до реву трибун, вважаючи за краще демонструвати свій футбол. Проте в цьому матчі з нього, в недавньому минулому гравця "Ліверпуля", буде особливий попит. "Так, моя кар"єра в Англії склалася не кращим чином, тоді як в "Герті" справи знову пішли на лад, - констатує Андрій, який став ключовим футболістом лідера турніру бундесліги. - Але це не означає, що в Лондоні я щось доводитиму. Ні! Я приїхав сюди захищати честь своєї країни, викинувши з голови все останнє". До речі, в Берліні Андрій грає нині на правах оренди, а його контракт з мерсисайдцями закінчується вілтку 2010 року - перед стартом чемпіонату світу в ПАР...

Забити на "Вемблі"!

"Мені зараз "Герта" нагадує збірну часів Блохіна, - зізнається Воронін, що востаннє зіграв за національну команду всі 90 хвилин у жовтні 2006-го. - Манера нашої гри підходить саме для матчів з сильними суперниками - засівши ззаду, ми починаємо від оборони, вичікуючи свій шанс в контратаці".

Надмірна обережність українців позначається і на результативності Андрія, що має на своєму рахунку лише шість голів, причому останній з них він провів в листопаді 2007-го. Тоді українці зіграли внічию з французами - 2:2. Проте, його послужний список виглядає цілком солідно: за 11 сезонів професійної кар"єри Воронін встиг набити 98 м"ячів. Чи мріє він відзначитися на "Вемблі"... двічі?

Всі думки про одне

Про це поки не знає ніхто, але не так давно, оформивши дубль в грі з "Баварією" (2:1), українець має в активі ще і хет-трик в зустрічі з "Енергі" - 3:1. Отже забивати Андрію не звикати. Спершу ж йому належить пробитися в стартовий склад збірної, за яку в трьох останніх матчах він провів на полі всього 45 хвилин.

"Вибір основи - прерогатива тренера", парирує Воронін, і виглядає щирим. Адже якихось півроку назад, провівши гру з Хорватією (0:0) в запасі, він влаштував галасливу перепалку з Михайличенком. "Те непорозуміння вже давно забуто, - продовжує форвард. - Тієї ж осені ми відверто поговорили, розставивши всі крапки над "i". Зараз всі наші думки про одне - привезти з Лондона очки".

За матеріалами terrikon.dn.ua, uefa.com

Зараз ви читаєте новину «Воронін у двох кроках від сотні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути