неділя, 26 квітня 2015 15:41

Володимир звів ризик до мінімуму - 5 думок про бій Кличко - Дженнінгс
6

Фото: Reuters

В ніч проти неділі, 26 квітня, на арені "Madison Square Garden" в Нью-Йорку, США, Володимир Кличко у присутності понад 17 тисяч уболівальників переміг американця Браянта Дженнінгса. Всі судді дали перемогу нашому боксерові – 118:109 і 116:111 двічі. Для нього це був 18-й поспіль успішний захист чемпіонських титулів і 22-га поспіль перемога. Востаннє українець поступався 11 років тому американцеві Леймону Брюстеру. Кличко переміг переконливо, хоч і настільки легко як зазвичай.

Відокремлюємо 5 думок про цей бій і про майбутнє.

Без нокауту

Всі очікували ефектнішого бою і того, що Кличко виграє нокаутом в суперника, який почав займатися боксом аж у 24 роки – 6 років тому. План нокаутувати Дженнінгса мав і Кличко. Але не вийшло. Володимир не ішов на загострення, ризик звів до мінімуму. Мав план розбити суперника з дистанції, а потім нокаутувати. Але не завдав критичної маси ударів. Та й чітких акцентованих було не так і багато. Окрім того, доля "провини" в тому, що не було нокауту "висить" на американцеві. Він виявився досить незручним опонентом, з хорошим планом на бій. В атакувальних діях щоправда Браянт особливих успіхів не мав, за винятком декільком акцентованих ударів. Утім, жодної небезпеки для Володимира не несли. Американець був надто розмашистим, погано розраховував дистанцію атаки. А от у захисті був максимально грамотним, настільки це можливо в бою з Кличком. В першу чергу завдяки хорошій роботі на ногах. Від багатьох ударів також рятував блок. Якби в середині бою Кличко провів кілька раундів, подібних до 12-го, нокаут був би неминучим.

Старіння чемпіона не помітно

У свої 39 років бій не виявив ознак старіння Володимира Кличка. Він, як і раніше, був прекрасно готовий функціонально. 12-й раунд виявився найкращим у цьому поєдинку, а після фінального гонгу легко дихав і не виглядав виснаженим. Також українець не був повільнішим за досить швидкого претендента, добре відчував дистанцію і уникав випадів американця. Однозначно, про пенсію Володимиру думати ще зарано.

Кличко переміг чергову американську надію

США не мала свого чемпіона світу у надважкій вазі з червня 2007 року до січня 2015-го, коли пояс WBC завоював Деонтей Вайлдер. Протягом цього періоду Володимир Кличко 5 разів "ховав" надії американців на повернення титулу в королівській вазі у Мекку боксу. Він побив Леймона Брюстера, Тоні Томпсона (двічі), Хасіма Рахмана та Едді Чемберса. Браянт Дженнінгс продовжив цей список. Наступним американцем у списку має стати Деонтей Вайлдер.

На шляху до рекордів

Кличко рухається до своєї основної мети - бути абсолютним чемпіоном. Також він наближається до кількох видатних рекордів у надважкому дивізіоні. Дев'ятирічне володіння чемпіонськими титулами є другим за тривалістю в історії – поступається тільки американцеві Джо Луїсу, який правив протягом 11 років і 8 місяців. Володимир 18-й раз поспіль захистив титули. Більше тільки у Джо Луїса (25) та ще одного американця Ларрі Холмса (20). Загалом це 23-й захист українця, після першого завоювання титулу у 2000 році.

Наступний – Тайсон Ф'юрі

Після бою з Дженнінгсом Кличко назвав свого наступного потенційного суперника – це британець, обов'язковий претендент на титул WBO Тайсон Ф'юрі. Бій відбудеться швидше за все восени цього року в Німеччині або Великій Британії. Із суперниками таких габаритів Володимир зустрінеться вперше. 26-річний претендент на 8 сантиметрів вищий за Кличка, має на 10 сантиметрів більший розмах рук і кілограмів на 5-15 важчий.

Зараз ви читаєте новину «Володимир звів ризик до мінімуму - 5 думок про бій Кличко - Дженнінгс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути