пʼятниця, 08 червня 2012 23:48

Власники кемпінг-парку в Донецьку знизили ціну втричі, поки туристів не густо
11

Фото: Фото: Тетяна ЗАРОВНА

Сьогодні, 8 червня, в Донецьку відкрили фан-зону і кемпінг-парк.

Фан-зона розкинулася з південного боку стадіону "Шахтар" в районі парку ім. Щербакова і займає площу близько 10 га. Розраховують, що вона прийме близько 50 000 уболівальників, які зможуть побачити не тільки матчі на екрані площею 120 кв. метрів, а й різноманітні вистави та концерти, стануть учасниками конкурсів.

Поки ж на території фан-зони кореспонденту Gazeta.ua пощастило зустріти лише п'ятьох іноземних уболівальників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Ціни поставили захмарні" - у Львові відкрили офіційну фан-зону Євро-2012

У дні матчів (перший відбудеться в понеділок, 11 червня) між фан-зоною і стадіоном будуть курсувати автобуси. До Євро-2012 Донецьк закупив нові автобуси на суму 360 млн грн., З їх допомогою збираються перевозити 15-20 тисяч фанів, в обох напрямках. Можна дістатися і пішки, кажуть донецькі чиновники, для чого розроблено спеціальний маршрут. Щоб потрапити на стадіон найкоротшим шляхом через парк Щербакова, далі через бульвар Пушкіна і пр. Миру вболівальникам знадобиться близько години, так як фан-зона розташована за 4,5 км. від стадіону "Донбас Арена".

Територія фан-зони має численні торгові намети з продуктами та напоями. Ціна пива "Карлсберг" на цій території - 19 гривень (0,5 л.), півлітра сидру продають за 17 гривень, львівське пиво "1715" коштує 15 гривень. У фан-зоні встановлені 10 вагончиків біотуалетів, які місто закупило за рекордною ціною 400 000 гривень штука. Користування туалетами безкоштовне.

Вхід в фан-зону вільний. Але всіх гостей, місцевих і іноземних, при вході обшукують. На територію фан-зони не дозволяють проносити фотоапарати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дешеве пиво і багато красивих дівчат": у Києві відкрили фан-зону Євро-2012

Сьогодні прийняв перших гостей також кемпінг-парк, повідомили кореспонденту Gazeta.ua в адміністрації кемпінг-парку.

"Зараз в кемпінгу оселилися близько 60 осіб", - говорить менеджер проекту Геннадій Хвалюн.

Донецький кемпінг-парк розрахований на 3000 чоловік. Він розташований за 12 км. від "Донбас Арени", розкинувся на восьми гектарах на кордоні Запорізької траси і Ленінського проспекту, що переходить у Маріупольське шосе. Тут встановлені водонепроникні намети, кожен намет - шість на шість метрів, розділений на чотири кімнати. У кожній кімнаті стоїть по три ліжка.

Такі койко-місця в кемпінг-парку розраховували продавати за 25 - 30 євро (ліжко). Але сьогоднішня ціна, за словами Геннадія Хвалюна - всього 8-14 євро з 1 людини добу. У разі розміщення автобудиночка необхідно сплатити господарям кемпінг-парку 140 грн. за добу. Передбачено ділянку для розміщення власних наметів. Якщо гість приїде зі своїм наметом, йому це обійдеться в 50 гривень добу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шведські фани на Трухановому сидять у багнюці, без світла й води

Окремо на території є спортмайданчики, встановлені 70 загальних туалетів та 70 душових. Передбачена робота пунктів обміну валют, поповнення рахунку і продаж мобільних телефонних номерів.Організатори впевнені, що кемпінг-парк стане великим розважальним центром, де цілодобово проходитимуть аматорські спортивні змагання та дискотеки. У кемпінг-парку є басейн, бари, палатка з покерними столами. Територія оснащена вай-фай інтернетом.

Приватний інвестор вклав у цей проект близько 20 мільйонів гривень.

Зараз ви читаєте новину «Власники кемпінг-парку в Донецьку знизили ціну втричі, поки туристів не густо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути