Ексклюзиви
пʼятниця, 15 січня 2010 15:56

Власник "МЮ" розрахується з боргами коштами клубу

Власник "МЮ" розрахується з боргами коштами клубу

Власник англійського футбольного клубу "Манчестер Юнайтед", сім"я американського мільярдера Малкольма Глейзера, планує використати активи клубу, щоб погасити частину заборгованості власного хедж-фонду.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на неназвані джерела. Представники родини Глейзер і футбольного клубу відмовилися прокоментувати дану інформацію.

За даними Bloomberg, сім"я Глейзер має намір за рахунок випуску облігацій клубу залучити до 500 мільйонів фунтів стерлінгів (816 мільйонів доларів).

При цьому джерела агентства не виключають, що власники "МЮ" можуть захотіти продати клубний стадіон "Old Trafford", оскільки правила випуску облігацій дозволяють їм це зробити. Проте виконавчий директор "МЮ" Девід Гілл спростував цю інформацію, пише The Guardian.

Заборгованість хедж-фонду Глейзер, яку власники "МЮ" мають погасити, становить 130 мільйонів фунтів. За розрахунками Bloomberg, з урахуванням відсотків ця сума збільшується до 202 мільйонів.

Крім того, для отримання повного контролю над клубом Глейзер у 2005 році скористалися позиковими коштами на 500 мільйонів фунтів, і цей борг був покладений на клуб.

"Манчестер Юнайтед" є однією з найсильніших футбольних команд Англії та Європи. Клуб 16 разів перемагав у чемпіонаті Англії, 11 разів - у Кубку країни, двічі завойовував Кубок європейських чемпіонів, по одному разу - Кубок володарів Кубків, Суперкубок Європи і Міжконтинентальний кубок.

lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «Власник "МЮ" розрахується з боргами коштами клубу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути