середа, 24 березня 2021 12:00

Вивести Україну на Кубок світу вдалося тільки Блохіну

Вивести Україну на Кубок світу вдалося тільки Блохіну
Після вигшрашу в Києві Україна програла Франції в Парижі. Фото: crestviewcable.com

Збірна України сьогодні стартує у відборі до Кубка світу - 2022 матчем у Парижі проти збірної Франції. Згадуємо попередні спроби нашої команди.

Кубок світу в США1994-го збірна України пропустила, оскільки футбольні чиновники ФІФА, діючи на догоду Росії, не допустили нашу збірну до кваліфікації. Відтак найкращі футболісти перебралися до Росії.

Першу справжню спробу було здійснено у відборі до КС-1998 у Франції. Україна потрапила в одну групу з Німеччиною, Португалією, Північною Ірландією й зуміла фінішувати другою. У стикових матчах нам не пощастило – лідери збірної Хорватії були в самому розквіті сил. Ми програли 0:2 в Загребі й зіграли внічию - 1:1 у Києві. Причому норвезький арбітр Педерсен помилково зарахував гол Шевченка, натомість скасував чистий гол Косовського.

У відборі на КС-2002 в Японії й Кореї ситуація повторилася. Ми не зуміли випередити в групі збірну Польщі, що несподівано впіймала кураж, й посіли друге місце. В стикових матчах ніби за замовленням потрапили на збірну Німеччини - майбутнього срібного призера Мундіалю. У Києві в нас навіть були шанси перемогти - 1:1, але у матчі-відповіді Німеччина нас не помітила - 4:1.

Третю й нарешті вдалу спробу здійснив Олег Блохін у відборі до німецького Кубка світу - 2006. Україна посіла перше місце в групі з Туреччиною, Данією та чемпіонами Європи греками.

Ми відібралися на Кубок світу, де вийшли в чвертьфінал.

Якийсь дурень запропонував зіграти з греками на жахливо нещасливій для нас "Донбас Арені"

Наступна спроба теж виявилася невдалою. Спочатку нам допомогли розлючені англійці, які двічі обіграли свого кривдника - збірну Хорватії. Річ у тім, що хорвати не пустили Англію на Євро-2008, а тепер британці взяли реванш. Ми були другими в групі, а хорвати – третіми. Коли дійшло до стикових матчів, здалося, що нам пощастило. Зі збірною Греції в Афінах Україна зіграла внічию. Потім якийсь дурень запропонував зіграти з греками на жахливо нещасливій для нас "Донбас Арені". Поразка 0:1 - і адью Кубок світу.

Найбільша трагедія сталася з нами 2013 року. Україна тренера Михайла Фоменка лише один бал відстала від Англії, а у стикових матчах натрапила на свого сьогоднішнього суперника - Францію. Виграш у Києві 2:0 та ейфорія змінилися розчаруванням від виїзної поразки - 0:3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В України з'являється комплекс збірної Франції

У своєму останньому відборі збірна України вирішила не лоскотати нерви своїм уболівальникам. Ми посіли 3-тє місце в групі після Ісландії й Хорватії й уникнули стикових матчів. Наші суперники в групі хорвати стали срібними призерами Кубка світу - 2018.

Зараз ви читаєте новину «Вивести Україну на Кубок світу вдалося тільки Блохіну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути