Ексклюзиви
субота, 01 квітня 2017 11:09

Віталій Кличко зазнав першої поразки

Віталій Кличко зазнав першої поразки
Віталій Кличко травмував плече і змушений був відмовитись від продовження боротьби

1 квітня 2000 року в Берліні, Німеччина, Віталій Кличко програв титул чемпіона світу у надважкій вазі за версією WBO американцеві Крісу Бірду. Під час поєдинку українець травмував плече, продовжував боксувати через біль та все ж змушений був відмовитись від продовження боротьби в перерві між дев'ятим і десятим раундами. На момент зупинки він лідирував на картках усіх суддів – 89:82 і двічі 88:83.

Першочергово втретє захищати титул Віталій мав в бою проти канадійця Донована Раддока. Але той захворів і заміну за десять днів до бою знайшли в особі Кріса Бірда.

Віталій так і не зміг взяти реванш у Бірда. За нього зробив це Володимир Кличко. 14 жовтня того ж року він впевнено - з великою різницею в очках і двічі відправляючи американця в нокдаун – помстився за поразку брата. І водночас повернув пояс WBO у сімейну колекцію. У квітні 2006 року Володимир ще раз виграв у Бірда – технічним нокаутом у сьомому раунді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко ввійшов до десятки найкращих боксерів світу

Повторно чемпіоном світу Віталій Кличко став через чотири роки після поразки від Бірда. 24 квітня 2004 року в Лос-Анджелесі, США, він завоював вакантний пояс WBC в бою з південноафриканцем Коррі Сандерсом.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко зазнав першої поразки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути