четвер, 01 грудня 2011 12:50

Віталій Кличко вдруге відкрив на Вінниччині боксерську школу
14

Фото: Фото: Аріна Кантоністрова

У райцентрі Жмеринка на Вінниччині благодійна організація "Фонд братів Кличків" спільно з компанією "Nemіroff " відкрили оновлений боксерський зал. У приміщенні спортивної школи, що знаходиться у місцевому парку імені Горького, встановили професійний ринг та бійцівські груші. Тренуватися можна безкоштовно.

Відкривати зал у Жмеринці 30 листопада приїхав Віталій Кличко.

"Це восьма школа по Україні, яку ми відкрили за останні три роки. На це витратили понад 6000000 гривень. На жмеринську пішло близько півмільйона гривень", - зауважив Віталій.

На Вінниччині це вже друга спортивна школа, яку профінансували боксери спільно з алкогольною компанією.

"У жовтні 2007 року відкривали подібний зал у Немирові. За кожною школою, до якої маємо відношення, слідкуємо. Як працює, скільки людей ходить. Є велика надія, що звідти вийдуть майбутні чемпіони світу", - додав Кличко-старший.

Комісія Фонду та торгової компанії приймають заявки на оновлення спортивних залів з усієї України.

"Працює комісія, яка визначає де найбільше потрібна наша допомога. Однією з умов є безкоштовні заняття", - наголосив Кличко.

Оновлений зал, який збудували у 1960 році у Жмеринці має площу 1000 кв.м. Одночасно тренуватися там можуть близько сотні осіб.

"В ремонт приміщення вклали з місцевого бюджету 100 тисяч гривень: перекрили дах, збудували туалети та душеві, провели опалення", - каже начальник управління сімейної політики і спорту Жмеринського району Ірина Добжанська.

За відомостями Добжанської, Фонд Кличків доклав 430 тис грн.

"Замінили вікна, двері, підлогу, провели косметичний ремонт всередині. Ринг коштує 70 тисяч гривень", - додала Добжанська.

Сьогодні у Жмеринці займаються боксом 44 підлітки.

"Записатися на бокс вже захотіла половина району. Але необхідно трохи зачекати. Формуємо бюджету на наступний рік. Введемо ставку тренера, який буде проводити заняття безкоштовно. Від району також гарантуємо платити за комунальні послуги. У залі також будуть секції з греко-римської боротьби", - зауважила Добжанська.

На відкриття залу до Жмеринки приїхав губернатор Вінниччини Микола Джига.

"Хочу доповісти Віталію, як фанату фізкультури, що на Вінниччині тримають твердий курс до здорового способу життя. У Вінниці побудували вісім спортивних майданчиків. По плану - відновлення армійського спортивного клубу. Ми багато уваги приділяємо не стільки спорту, а саме розвитку фізкультурного руху", - сказав Джига.

Вінницький губернатор зауважив, що з Кличками вони добрі друзі.

"Коли працював в Міністерстві внутрішніх справ, запрошували братів Кличків на зустріч по боротьбі із організованою злочинністю. Чого кликали? Щоб познайомитися з ними та послухати. Після цього ще кілька разів зустрічалися. По телефону підтримували зв'язок. Хотів кілька разів привітати їх із різними святами. Та де там! Їх так просто не спіймаєш. Весь час в роз'їздах. Якщо буває можливість, то ми спілкуємося", - додав Джига.

У цьогорічному конкурсі від Фонду Кличків заявки на реконструкцію залів подавали ще з міст Тернопіль та Гола Пристань на Херсонщині.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко вдруге відкрив на Вінниччині боксерську школу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути