середа, 23 серпня 2023 07:41

Віталій Кличко стоячи аплодував Василю Ломаченку

 

Василь Ломаченко виграв фінальний бій Олімпійських ігор в Пекіні менш як за дві хвилини. 23 серпня 2008 року у вирішальному поєдинку вагової категорії до 57 кг він зустрівся з французом Хедафі Джелхіра. Бій вийшов одностороннім. Вже у першому раунді рефері тричі відрахував нокдауни у суперника, після чого припинив двобій. Рахунок на момент зупинки був 9:1 на користь українця. За кілька секунд після перемоги Василь здійснив два історичних стрибки, фото яких облетіли всі світові ЗМІ. Віталій Кличко неподалік рингу стоячи вітав його перемогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Боксер виграв олімпійську медаль зі зламаною рукою

На турнірі у столиці Китаю Ломаченко провів п'ять поєдинків. Найскладнішим виявився перший – проти чемпіона світу 2007 року, росіянина Альберта Селімова. Саме йому у фіналі світової першості в Чикаго Василь спірно поступився. Та поразка виявилась єдиною у любительській кар'єрі Ломаченка при 396 перемогах. На Іграх в Пекіні український боксер, поступаючись після першого раунду 0:2, вирвав перемогу з рахунком 14:7.

На шляху до фіналу Василь без проблем розбирався зі своїми суперниками. В одній восьмій фіналу переміг узбека Баходіржона Султанова – 13:1, у чвертьфіналі китайця Лі Яна – 12:3 і у півфіналі Якупа Килича з Туреччини – 10:1.

Василя Ломаченка нагородили Кубком Вела Баркера

За підсумками олімпійського турніру Василя нагородили Кубком Вела Баркера. Він присуджується найкращому боксерові Олімпійських ігор незалежно від вагової категорії. Ломаченко став першим і єдиним українцем – володарем цього престижного трофею.

Через чотири роки після тріумфу в Пекіні, Василь ще раз зійшов на найвищу сходинку олімпійського п'єдесталу у Лондоні. Вдруге він переміг у ваговій категорії до 60 кг.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко стоячи аплодував Василю Ломаченку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути