неділя, 18 лютого 2018 11:09

Віталій Кличко провів найскандальніший бій

Передостанній бій у боксерській кар'єрі Віталія Кличка виявився найбільш скандальним. Він відбувся 18 лютого 2012 року на "Olympiahalle" в Мюнхені, Німеччина. Захищав титул чемпіона світу за версією WBC у надважкій вазі Віталій від посягань нахабного темношкірого британця Дерека Чісори. Переміг 40-річний український ветеран на 12 років молодшого претендента за одностайним рішенням суддів – з різницею у 8 очок на всіх картках.

  Суперництво Кличка і Чісори запам'яталося більше довколабоксерськими моментами, ніж самим боєм
Суперництво Кличка і Чісори запам'яталося більше довколабоксерськими моментами, ніж самим боєм

Суперництво Кличка і Чісори запам'яталося більше довколабоксерськими моментами, ніж самим боєм. На дуелі поглядів за день до поєдинку Дерек несподівано для всіх дав ляпаса Віталієві. А безпосередньо перед боєм у ринзі плюнув водою в обличчя Володимирові Кличку. Після бою Чісора не вгамувався.

На післяматчевій прес-конференції Чісора влаштував бійку з Девідом Хеєм

На післяматчевій прес-конференції влаштував бійку зі своїм співвітчизником, колишнім чемпіоном світу у двох вагових категоріях Девідом Хеєм. Найбільше постраждав менеджер і тренер Хея - Адам Бут, якому розбили обличчя. В підсумку Чісору оштрафували на $70 тис.

Під час власне поєдинку у четвертому раунді Віталій травмував ліве плече. Після чого працював переважно правою рукою. Обстеження показало, що чемпіон надірвав зв'язки лівого плеча. Імовірно, це стало головною причиною того, що він не зміг нокаутувати британця.

Пряма трансляція поєдинку між Віталієм Кличком і Дереком Чісорою зібрала рекордні показники телеперегляду боксерських поєдинків в Україні за останні дев'ять років – від часу зустрічі Віталія з іншим британцем Ленноксом Льюїсом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко святкує 30-річний ювілей

Через півроку Віталій Кличко переміг сирійця Мануеля Чарра, захистивши титул WBC. Більше в ринг не виходив. Чісора боксує досі. Після бою з Віталієм він провів 17 поєдинків: 12 виграв, 5 програв. Поступився, зокрема, колишнім суперникам Володимира Кличка – британцям Девіду Хею, Тайсону Ф'юрі і болгарину Кубрату Пулєву. Відтоді жодного шансу вийти на бій за титул чемпіона світу не отримав.

Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко провів найскандальніший бій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути