пʼятниця, 14 грудня 2007 17:41

Віталій Кличко готовий хоч завтра зустрітись з Льюїсом

Віталій Кличко готовий хоч завтра зустрітись з Льюїсом
Почесний чемпіон світу за версією WBC Віталій Кличко вважає, що його матч-реванш проти Леннокса Льюїса все ще може відбутися.

- Леннокс сказав мені: "Якщо ти станеш чемпіоном, я готовий до переговорів. - сказав Кличко. - Треба сказати, що Льюїс дещо набрав ваги, але займається спортом і тримає себе у формі. А значить, немає нічого неможливого. Одне можу сказати: так вийшло, що Кличко став кісткою в горлі Льюїса. Я кілька разів був присутній на поєдинках, де він був серед почесних гостей, і коли представляли Леннокса, вся публіка в один голос починала скандувати: "Кличко! Кличко!".

Віталій Кличко розповів, коли він все-таки повернеться на ринг:

- Не раніше, ніж проведуть свій бій Олег Маскаєв і Семюель Пітер. З переможцем я і проведу поєдинок за чемпіонський титул. Насправді не так важливо, з ким я зустрінуся, оскільки обидва боксери мені достатні цікаві. Але з позиції маркетингу бій з Маскаєвим, якщо ми проведемо його на Україні або в Росії, здатний викликати значно більший резонанс. Що ж до заяв Маскаєва про нокаут, в який він нібито мене відправляв, то це неправда. Всі заяви подібного роду були зроблені для залучення до його персони додаткової уваги.

Також Віталій відповів на питання чи виправдав його очікування титул почесного чемпіона WBC в суперважкій вазі:

- В принципі він давав мені можливість відразу після повернення на ринг пред"явити претензії на титульний бій. Я спробував, але WBC, побоюючись судових розглядів з Маскаєвим і Пітером, запропонував мені з ними домовитися. Я погодився, але переговори ці виявилися найскладнішими за моєї пам"яті. Кожна із сторін висувала справді непомірні умови: Маскаєв хотів п"ять мільйонів доларів відступних, а Пітер - три. Цікаво, що тепер їм складно знайти для призового фонду і третина суми, на яку я в той момент погоджувався. Більш того, ці хлопці не можуть відшукати навіть місце для бою. Що ж, я вийшов з переговорного процесу і дав їм можливість в особистій зустрічі вирішити, з ким я битимуся за титул чемпіона.

- Наша головна мета - просування в світі українських боксерів, які, не бачивши на батьківщині перспектив, стають легіонерами в західних клубах, - відзначив Клічко. - Дуже часто, потрапивши в чужорідне середовище, не володіючи мовою і не маючи юридичної підтримки, вони не можуть повністю себе реалізувати. Що стосується турнірів, то у нас з братом - значний досвід їх проведення. А то обставина, що в країні немає залів, які відповідали б, припустимо, вимогам WBC, ніскільки нас не турбує: літом бої можна буде організовувати на відкритих стадіонах. У них недоліку в Україні немає.

Джерело: www.sports.ru
Зараз ви читаєте новину «Віталій Кличко готовий хоч завтра зустрітись з Льюїсом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути