четвер, 27 травня 2021 01:36

"Вільярреал" виграв Лігу Європи

"Вільярреал" виграв Лігу Європи
"Вільярреал виграв перший європейький кубок. Фото: Reuters"

Фінал Ліги Європи в польському Гданську виграв іспанський "Вільярреал". Основний і додатковий час матчу з "Манчестер Юнайтед" закінчилися внічию – 1:1. У серії пенальті схибив воротар збірної Іспанії й "Манчестер Юнайтед" Давід Де Геа – 11:10.

Нападник "Вільярреала" Жерар Морено відкрив рахунок. На 30-й хвилині після навісу зі штрафного Морено від воротарської лінії переправив м'яч у ворота манкуніанців. Форвард "Манчестер Юнайтед" Едінсон Кавані забив гол на початку другого тайму. Кавані відзначився після навісу з кутового. М'яч до уругвайця відскочив після серії рикошетів, і Едінсон зрівняв рахунок, пробивши з лінії воротарської.

Англійський клуб підтвердив статус фаворита: від початку першого тайму в британців була ініціатива, випереджали суперників і створювали більше нагод. Однак іспанський клуб огризався контратаками й було зрозуміло, що захисникам "Юнайтед" помилятися не варто.

Підопічні Емері зуміли завершити перший тайм на свою користь, але складалося враження, що вони тримаються з останніх сил. І гол Кавані на початку другого тайму ніби натякнув, що це ще не все. Однак "Вільярреал" вирівняв гру. Ініціатива, як і раніше була в підопічних Сольск'єра, але гостроти не було.

Сили залишили "Манчестер Юнайтед" десь на 110-ій хвилині.Пресинг припинився, і якби матч грали до забитого м'яча, то шансів у червоного клубу з Манчестера не було б. Їх і так не стало після найдовшої серії пенальті в історії фіналів єврокубків. Де Геа вирішив перехитрити Руллі й пробив пенальті слабко. Справедливості заради варто зазначити, що голкіпер іспанців був ближчим до того, щоби відбити удар, аніж його старший колега.

Симпатична команда Унаї Емері перемогла. Вона додала симпатиків серед українців, коли на власному сайті намалювала мапу Європи з українським Кримом і без Росії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УЄФА виключить "Ювентус", "Барселону" й "Реал" із Ліги чемпіонів

На шляху до фіналу "Вільярреал" обіграв в 1/2 фіналу ще один англійський клуб – "Арсенал" – 2:1 і 0:0. "Манчестер Юнайтед" виявився сильнішим "Роми" – 6:2 і 2:3. "Вільярреал" уперше виграв єврокубок.

Зараз ви читаєте новину «"Вільярреал" виграв Лігу Європи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути