субота, 26 травня 2018 13:46

Від Парижа до Києва: "Ліверпуль" та "Реал" грали у фіналі-1981

"Реал" та "Ліверпуль" зустрічались в фіналі Кубка європейських чемпонів лише одного разу. Сталось це в 1981 році. Пропонуємо згадати той поєдинок .

Це був вже далеко не перший - а третій фінал головного єврокубка за 4 роки, для англійців. І відбувся він не де-небудь, а в самому Парижі, на стадіоні "Парк де Пренс".

Автор: liverpoolfc.ru
  Афіша матчу
Афіша матчу

Саме протистояння також склалося на славу. Найсильніший клуб Європи того часу "Ліверпуль" проти найтитулованішого континентального гранда - шестиразового володаря Кубка чемпіонів мадридського Реала.

"Вершкові", останній європейський трофей яких датований 1966 роком, були сповнені рішучості "повернутися". По дорозі в Париж Реал обіграв ірландський "Лімерик" (2:1, 5:1), угорський "Гонвед" (1:0, 2:0), московський "Спартак" (0:0, 2:0) і міланський "Інтер " (2:0, 0:1).

"Мерсисайдці" на шляху до фіналу здолали шотландський "Абердін" (4:0, 1:0), болгарський "ЦСКА"(5:1, 1:0) та мюнхенську "Баварію" (0:0, 1:1).

Ворота мадридців в фінальному матчі захищав Агустін - по суті, другий воротар команди. Відсутність через травму основного голкіпера Ремона і було головною кадровою проблемою королівського клубу. В іншому їм вдалося виставити найсильніший склад. Лінію оборони склали Андрес Сабідо і Гарсія Навахас в центрі, Гарсія Кортес і майбутня легенда "меренгових" Хосе Антоніо Камачо по краях. Ключову зв'язку в центрі поля виконували Вісенте Дель Боске, Улі Штіліке.

Автор: liverpoolfc.ru
  Вболівальники "Ліверпуля"
Вболівальники "Ліверпуля"

Що стосується Боба Пейслі, то він вперше за довгий час мав привід для радості - майже всі його футболісти оговталися від травм і болячок, і він міг виставити склад, близький до оптимального: Клеменс, Ніл, А. Кеннеді, Томпсон, Р. Кеннеді, Хансен, Далгліш, Лі, Джонсон, Макдермотт, Сунесс.

Втім, багато футболістів Ліверпуля перебували в формі, дуже далекою від оптимальної. Досить сказати, що для Томсона, Алана Кеннеді і Джонсона фінальний матч став другим після виходу з лазарету, а для Кенні Далгліша - зовсім першим після пошкодження, отриманого в Мюнхені, розповідає liverpoolfc.ru.

Автор: liverpoolfc.ru
  Кубок виграли "мерсисайдці"
Кубок виграли "мерсисайдці"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Форвард "Ліверпуля" оголосив вихідний у своєму селі у день фіналу Ліги чемпіонів

Фінал Ліги чемпіонів судитиме колишній директор м'ясокомбінату - Мілорад Мажич. Gazeta.ua проведе онлайн трансляцію матчу

Зараз ви читаєте новину «Від Парижа до Києва: "Ліверпуль" та "Реал" грали у фіналі-1981». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути