понеділок, 06 серпня 2012 19:13

"Вірю, що "Динамо" пройде далі" - Хацкевич

"Вірю, що "Динамо" пройде далі" - Хацкевич
Хацкевич забивав "Фейєнорду" у Києві десять років тому ФОТО: fcdynamo.kiev.ua

Головний тренер молодіжного складу київського "Динамо" Олександр Хацкевич вболіватиме за першу динамівську команду у Роттердамі у матчі-відповіді третього кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів з "Фейєнордом".

"Якщо є можливість поїхати і підтримати команду, то чому б не скористатися нею? Дивитися футбол на стадіоні і по телевізору це зовсім різні речі, - каже Олександр Миколайович. - Очікую, що команда пройде далі за підсумками протистояння з голландцями. Той футбол, який команда показала у другому таймі вселяє оптимізм на позитивний результат дуелі з "Фейєнордом".

У сезоні 2002/03 "Динамо" грало з "Фейєнордом" у груповому етапі Ліги чемпіонів. Пам'ятаєте ті поєдинки?

"Так. Вдома ви перемогли 2:0, а в Роттердамі зіграли внічию. Якось порівняти минуле і теперішнє протистояння важко, адже 10 років тому був трошки інший футбол. Результат домашнього поєдинку на руку "Динамо". Звичайно він не гарантує виходу у наступний раунд, але перемога вдома дорого коштує."

Як "Фейєнорд" гратиме вдома?

"Не думаю, що команда повністю закриється. Господарям потрібно забивати. Думаю, гратимуть так само як і на "Олімпійському". Взагалі манера голландських команд схожа — вони діють з двома нападниками. Стиль залишається, а от виконавці стали іншими."

"Де Кюйп" називають "котлом". Які у вас враження залишилися від гри на арені "Фейєнорда"?

"Стадіон - прекрасний. Поле також дуже хорошої якості. Хоча зараз вже всі навчилися доглядати за газоном. Та й в Україні після Євро є чудові арени. Вболівальники "Фейєнорда" - одні з найбільш темпераментних у Голландії. Трибуни заводять свою команду і змушують грати у той футбол, який подобається вболівальникам. Я впевнений, що завтра буде повний стадіон і підтримка "Фейєнорда" буде шаленою."

Тиск трибун може вплинути на гру "Динамо"?

"Не думаю. У нас досить досвідчена команда. Хочеться, щоб наші футболісти показували той футбол, якого від них чекають вболівальники."

"Динамо" влаштує і нічия у матчі з "Фейєнордом". Команда гратиме на перемогу?

"Скажу так - "Динамо" влаштує і нічия (сміється). Це футбол. Він може бути непередбачуваним. Власне тим він і прекрасний. Завтра подивимося, яку тактику обере головний тренер. Вірю, що команда пройде далі."

Як оціните шанси "Динамо" на прохід у наступний раунд змагань?

"70% на 30%".

Ідейє забиває багато вирішальних голів. Як пояснити результативність нападника?

"Форвард має забивати. Це його робота. Дай Бог, щоб він і далі перебував в оптимальній формі, забивав вирішальні гол. Хочеться, щоб його майстерність приносила користь команді."

"Динамо" було дуже активним на трансферному ринку. Як оціните новачків?

"Футболістам потрібен час. Вони з різних країн, говорять різними мовами. Звичайно хочеться, щоб вони відразу приносили результат, але такого не буває. За іменами всі трансфери хороші. Раффаель і Рубен поки зіграли небагато. По них у мене нема багато інформації. А Кранчар був на слуху. Велозу один з провідних футболістів Португалії. Мігел цементує оборону, активний в атаці. Дай Бог, щоб він прогресував і приносив користь команді."

Нагадаємо, у Києві "Динамо" перемогло "Фейєнорд" з рахунком 2:1.

Зараз ви читаєте новину «"Вірю, що "Динамо" пройде далі" - Хацкевич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути