четвер, 01 березня 2018 20:11

Василь Ломаченко поступився вдруге

 

Упродовж тривалої любительської, напівпрофесійної – у Всесвітній серії боксу – і професійної кар'єри найбільш титулований український боксер Василь Ломаченко провів 414 боїв. Програв лише двічі. Вдруге це сталося 1 березня 2014 році в Сан-Антоніо, США.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ломаченко святкує 30-річний ювілей

Вже у своєму другому поєдинку він вийшов на бій з досвідченим мексиканцем Орландо Салідо. На кону стояв вакантний титул WBO у напівлегкій вазі. Суперник на зважуванні на 1,2 кг перевищив ліміт вагової категорії – відтак на титул вже не претендував. А на сам поєдинок мексиканець вийшов на 5 кг важчим за Василя.

Протягом бою Орландо діяв на рідкість брудно. Лише нижче пояса завдав 41 удар. І навіть при цьому всьому українець виглядав переконливіше. Але судді розділеним рішенням віддали перемогу Салідо – 116:112, 115:113 і 113:115.

Салідо нижче пояса завдав 41 удар

Команди Ломаченка і Салідо неодноразово вели переговори про проведення матчі-реваншу. Проте він так і не відбувся. Нині його ймовірність мінімальна. 37-річний Салідо останній бій програв технічним нокаутом. Після нього оголосив про завершення кар'єри. За декілька днів передумав це робити. Розглядатиметься як кандидатура на бій з Василем лише у форс-мажорному, запасному, варіанті.

Вже у своєму наступному бою Ломаченко виграв титул WBO, згодом став його володарем у наступній ваговій категорії і нині є одним із трьох найкращих боксерів світу незалежно від вагової категорії. Салідо після зустрічі з Ломаченком провів шість боїв: має по дві перемоги, поразки і нічиї.

Зараз ви читаєте новину «Василь Ломаченко поступився вдруге». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути