Ексклюзиви
неділя, 05 вересня 2010 15:20

Василь Іванчук відкриє школу шахів у Тернополі

Василь Іванчук відкриє школу шахів у Тернополі
Міжнародний гросмейстр Василь Іванчук до кінця року планує відкрити шахову школу свого імені у Тернополі. Місцеві підприємці-меценати брати Чубаки запросили його очолити установу, яку вони утримуватимуть за свої кошти.

"На вимогу представника Василя Іванчука, навчання в школі буде платним. Звичайно, оплату вводимо не для того, аби заробляти на дітях, а для того, аби вихованці і їх батьки відповідальніше ставилися до занять" , - розповідає Gazeta.uа Богдан Чубак.

Вчити дітей шахів будуть місцеві тренери. Іванчук приїжджатиме зрідка, аби читати лекції, проводити майстер-класи та сеанси одночасної гри.

"Я професійно не займаюся навчанням шахістів, але за свою кар"єру допомагав багатьом гравцям в різних країнах. Зараз веду переговори з представниками кількох міст, про відкриття шкіл. Є надія що такі заклади вдасться відкрити по всій Україні і за кордоном, - каже Василь Іванчук.

Гросмейстер каже, що попри навчальну роботу не планує завершувати професійну кар"єру шахіста. Зараз готується до міжнародної шахової олімпіади.

Львів"янин Василь Іванчук зараз займає восьму сходинку в світовому рейтингу шахістів ФІДЕ. За свою кар"єру він ставав чемпіоном Європи, два рази перемагав у командній шаховій олімпіаді та раз на чемпіонаті світу. Виграв більше десяти шахових супертурнірів.

Зараз ви читаєте новину «Василь Іванчук відкриє школу шахів у Тернополі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути