Ексклюзиви
понеділок, 08 липня 2013 10:05

Валентина Терешкова понесе олімпійський факел Сочі-2014

Валентина Терешкова понесе олімпійський факел Сочі-2014
Валентина Терешкова - перша у світі жінка-космонавт ФОТО: lenta.ru

Першу у світі жінку-космонавта Валентину Терешкову обрано факелоносцем естафети олімпійського вогню Ігор 2014 року в Сочі. Крім Терешкової, олімпійський факел понесуть чотириразовий олімпійський чемпіон зі спортивної гімнастики Олексій Нємов, триразова олімпійська чемпіонка з синхронного плавання Марія Кисельова і ще майже шість тисяч осіб.

Факелоносці представляють всі 83 суб'єкта Російської Федерації. 136 осіб з тих, що понесуть олімпійський вогонь, представляють інші країни - США, Бразилію, Японію, Корею, Швецію, Україну, Велику Британію та Іспанію.

Наймолодшому з учасників естафети - 14 років (він представляє Калмикію), найстарший 93-річний факелоносець з Вологодської області. Понад 300 учасників естафети - люди з інвалідністю.

Кандидатами у факелоносці висунуті 140 тисяч осіб. З них оргкомітет Сочі-2014 обере 14 тисяч. Остаточний список буде сформований до кінця вересня і опублікований на сайті естафети.

Естафета Олімпійського вогню Сочі-2014 розпочнеться у Москві 7 жовтня 2013 року. Факел пронесуть через 2900 населених пунктів. Він подолає більше 65 тисяч кілометрів. Естафета завершиться 7 лютого 2014 на церемонії відкриття Ігор у Сочі.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Терешкова понесе олімпійський факел Сочі-2014». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути