неділя, 08 березня 2020 14:09

Валентина Семеренко збила з ніг росіянку

Валентина Семеренко збила з ніг росіянку
Валентина Семеренко єдиною з українок вийшла на масовий старт. фото biathlon.com.ua

Українська біатлоністка Валентина Семеренко фінішувала в ТОП-10 мас-старту на сьомому етапі Кубка світу з біатлону в чеському Нове Место.

Семеренко стала єдиною українкою, яка вийшла на старт в гонці, оскільки тренери дали відпочити капітану команди Олені Підгрушної. Валя стартувала під 26-м номером, але вже після першої чистої стрільби вийшла в групі лідерів. Про це повідомляє "Чемпіон".

Однак у їх числі українка була тільки до кінця другого кола - два промахи відкинули її на 15-е місце. Чиста третя стрільба повернула Семеренко в ТОП-10 і навіть з'явилися шанси мінімум на квіткову церемонію. Але ще один промах на четвертому рубежі остаточно позбавили українку шансів на подіум.

На одному з поворотів на лижі Валентини наїхала росіянка Юрлова-Перхт і впала. Однак піднялася і кинулася наздоганяти лідерів. Це не перший інцидент за участю Катерини Юрлової-Перхт на етапі Кубка світу в Чехії. Раніше під час спринту трасу прямо перед росіянкою перетнув олень. На щастя для Юрлової, їй вдалося уникнути зіткнення з твариною.

Валя Семеренко на останнє коло вирушила сьомою, але сил на нього не вистачило і вона пропустила фінку Мяккаряйнен і канадку Ландер, добігши до фінішу дев'ятою.

Виграла гонку норвежка Екгоф, яка ще після другої стрільби вийшла одноосібним лідером і в підсумку нікого до себе не підпустила.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна виборола срібло в чоловічій естафеті з біатлону

Сьогодні в Нове Место відбудеться масовий старт у чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Валентина Семеренко збила з ніг росіянку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути