пʼятниця, 20 січня 2017 00:20

В Україні приєдналися до вимог відсторонити Росію від усіх змагань

В Україні приєдналися до вимог відсторонити Росію від усіх змагань
Фото: XSPORT.ua

Національний антидопінговий центр України приєднався до вимог 20 національних антидопінгових агентств усунути Росію від всіх змагань.

Запропоновано оголосити мораторій на проведення турнірів міжнародного рівня на території Росії в майбутньому. Також ставиться питання про скасування змагань, які вже є в календарі. Про це повідомляється на офіційному сайті організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські фігуристи можуть втратити медалі через допінг

Представники антидопінгових агентств зійшлися на тому, що до стартів можуть бути допущені тільки окремі російські спортсмени. Для цього вони мають пройти певну систему перевірки. А змагатися будуть як нейтральні атлети, а не під прапором збірної Росії.

Вимогу раніше було підписано антидопінговими організаціями Бельгії, Канади, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Ірландії, Японії, Хорватії, Голландії, Норвегії, Польщі, Словенії, Іспанії, Швеції, Швейцарії, ПАР, Німеччини, США та Австрії.

Екс-глава Всесвітнього антидопінгового агентства і член Міжнародного олімпійського комітету Річард Паунд вважає, що деякі збірні відмовляться від приїзду на Кубок світу з футболу 2018 року у Росію. Це пов'язано з допінговими скандалами і може стати причиною позбавлення Росії права на проведення турніру.
Зараз ви читаєте новину «В Україні приєдналися до вимог відсторонити Росію від усіх змагань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути