вівторок, 30 червня 2009 12:23

В Україні може з"явитися альтернатива Прем"єр-лізі

В Україні може з"явитися альтернатива Прем"єр-лізі

На 1 липня призначені вибори повноправного президента Прем"єр-ліги за участю трьох кандидатів - Віталія Данилова, екс-власника "Арсеналу" Вадима Рабиновича і колишнього гендиректора "Фейєнорда" голландця Кріса Вертса. За інформацією "Сегодня", на засіданні ради стратегічного розвитку професійного футболу ФФУ минулого тижня гендиректор "Дніпра" заявив, що сім клубів брати участь в цій зустрічі не будуть.

Отже, вибори президента ліги, для яких необхідна наявність босів 11 з 16 команд, можуть бути зірвані. Проте джерело в ПЛ припустило, що сім відмовників навряд чи набереться: "Окрім "Дніпра", це можуть бути "Арсенал" і "Кривбас" (які також пов"язують з Коломойським), може, буде ще один клуб. Але не сім".

За регламентом, для обрання в президенти ПЛ кандидат повинен набрати більшість з присутнього кворуму.

Якщо ж кворум (11 з 16 клубів) не збереться, не виключено, наш футбол опиниться перед загрозою того, що вже відбулося у вітчизняному баскетболі. Клуби, які спонсорує група "Приват", співвласником якої є Коломойський, там відкололися в альтернативний турнір - Українську баскетбольну лігу. Але клуби УБЛ залишилися без єврокубків - путівки до Європи розігруються в чемпіонаті, який проводить федерація. Очевидно, що наші провідні футбольні клуби не захочуть грати в чемпіонаті, для якого закрито вікно в Європу.

Але є важлива відмінність ситуацій в баскетболі і у футболі. Баскетбольна федерація була проти бунтарів, а футбольна їм як мінімум не перешкоджає. І ще питання, який чемпіонат вирішать визнати легітимним. Планувалося, що в червні ФФУ делегує Прем"єр-лізі право на проведення чемпіонату.

Це обов"язкова щорічна процедура. Проте федерація це право не делегувала. Президент ФФУ Григорій Суркіс сказав, що хоче обговорити це питання з діючим президентом ПЛ.

"Альтернативний чемпіонат? Це буде декілька кроків назад в розвитку українського футболу і країни в цілому, - говорить гендиректор ПЛ Максим Бондарев. - Це буде падіння напередодні Євро-2012".

Зараз ви читаєте новину «В Україні може з"явитися альтернатива Прем"єр-лізі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути