середа, 10 липня 2013 17:28

"В Україні грають імена, а не футболісти" - чемпіон Ірану може підписати українця

"В Україні грають імена, а не футболісти" - чемпіон Ірану може підписати українця
Микита Кислий може стати першим українцем в "Естеглалі" ФОТО: wikimedia.org

Український нападник 22-річний Микита Кислий може стати гравцем іранського "Естеглаля". Клуб є діючим чемпіоном країни. Зараз футболіст знаходиться на перегляді у команді. Вчора іранці перемогли київське "Динамо" у товариському матчі — 2:1. Кияни грали в експериментальному складі. Кислий вийшов на заміну на 75-й хвилині поєдинку.

"В "Естеглаль" потрапив завдяки агенту, але я тут тільки на перегляді — всього другий день. Офіційного контракту я поки не підписував. Тренери нічого не говорили. Про мої перспективи у команді краще запитати в агента. Я ще перської мови добре не розумію," - сміється Кислий. Говоримо після матчу.

"Мені було цікаво зіграти проти однієї з найкращих українських команд. Цей матч можна назвати принциповим. Тренер випустив мене на поле на заміну. Дав завдання перекривати опорного півзахисника, що я зробив.

Хочеться пограти в Ірані. Це зовсім інша країна, світогляд та інтереси. З одноклубниками спілкуюся англійською та мовою футболу. Футбольні жести всюди однакові. Мені подобається в команді. Сподіваюсь я там залишусь. Подивимося як будуть розвиватися події. Були й інші варіанти, але я не бачу сенсу про них говорити.

Дізнавався в інтернеті про іранський футбол. Це дуже популярний вид спорту в країні, є багато футбольних вболівальників."Естеглаль" — діючий чемпіон Ірану. На дербі за участю команди приходять 75 тисяч глядачів. Як тільки з'явилася пропозиція, я відразу погодився спробувати там свої сили," - розповідає Микита. До футболіста підходить його агент.

"Естеглаль" — це провідна команда Ірану та Азії. Має чимало титулів. Якщо Микита їм не підійде, то все одно гратиме закордоном, - розповідає про свого підопічного. - У нього яскраве майбутнє. На жаль, в Україні такими гравцями ніхто серйозно не займається. У вас у футбол грають імена, а не гравці. Якщо у футболіста немає підтримки, то значить він сидітиме вдома. Наставник "Естеглаля" сказав, що Микита дуже хороший футболіст. Тренерський штаб зараз дивиться чи буде у команді місце для українця. Якщо Кислого підпишуть, то він буде першим українським легіонером у команді.

Чемпіон Ірану зараз, як і "Динамо", готується до чемпіонату. Сезон стартує за три тижні. Перемога? Результат тут не головне. Важливо, щоб футболісти отримали ігрову практику і подивитися на помилки, які допускає команда. Ми знали, що "Динамо" не гратиме основою. "Естеглаль" також зіграв напіврезервним складом. Тут все по-чесному. Рівень футболу в Ірані нічим не гірший від українського", - каже чоловік.

Микита Кислий є вихованцем луганського футболу. Був капітаном дубля місцевої "Зорі". За першу команду зіграв один матч.

Зараз ви читаєте новину «"В Україні грають імена, а не футболісти" - чемпіон Ірану може підписати українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути