Ексклюзиви
понеділок, 26 березня 2012 09:59

В Україні вручили спортивний "Оскар"

В Україні вручили спортивний "Оскар"
Герої спортивного року на сцені "Жовтневого палацу" ФОТО: noc-ukr.org

У київському "Жовтневому палаці" пройшла церемонія нагородження кращих спортсменів 2011 року. Конкурс "Герої спортивного року" - свого роду український спортивний "Оскар" - в кожній номінації є по три претендента, титуловані спортсмени минулих років та інші заслужені люди, розкриваючи конверти, називають ім'я переможця.

Для спортсменів у цей вечір співали Тоня Матвієнко, Іван Ганзера, Злата Огневич, Тіна Кароль та Віталій Козловський, який представив пісню до Євро-2012.

У номінації "Краща команда" перемогла жіноча збірна з легкої атлетики: Олеся Повх, Марія Ремінь, Наталія Погребняк, Єлизавета Бризгіна і Христина Стуй - бронзові призерки чемпіонату світу в естафетному бігу 4х100 метрів.

Нагадаємо, раніше протягом чотирьох років не було конкурентів у жіночої збірної з фехтування, яка виграла Олімпіаду, чемпіонати світу та Європи (Ольга Харлан, Олена Хромова, Галина Пундик і Ольга Жовнір). У 2010 році кращою командою України була жіноча четвірка з академічного веслування: чемпіонки Європи та срібні призерки чемпіонату світу Олена Буряк, Яна Дементьєва, Анастасія Коженкова, Катерина Тарасенко.

Кращим тренером названо головного тренера збірної України з боксу Дмитра Сосновського. "Спортсменом року" став його підопічний чемпіон світу з боксу Олександр Усик. У номінації "Краща спортсменка року" перемогла чемпіонка світу та бронзова призерка чемпіонату Європи з сучасного п'ятиборства Вікторія Терещук.

Олександр Усик і Вікторія Терещук пішли з церемонії не тільки з призами від спонсорів НОК, а й з ключами від автомобілів Hunday, які їм вручила директор благодійного фонду Бориса Колесникова. Крім того, з цього року кращим спортсмену, спортсменці і тренеру НОК дає грошові премії.

Переможницею в номінації "Сильні духом" стала чотирикратна чемпіонка, дворазова срібна і бронзова призерка чемпіонату світу з лижних гонок та біатлону серед спортсменів з ураженнями опорно-рухового апарату Олександра Кононова.

"Кращим спортивним організатором року" члени Української академії спорту визнали президента Федерації зі стрибків у воду Ігоря Лисова. Саме завдяки цій людині в Україні успішно пройшов чемпіонат Європи серед ветеранів. Крім того, стрибуни у воду здобули 11 ліцензій на Олімпіаду в Лондоні, тільки дві збірні мають повні комплекти ліцензій в синхронних стрибках - Україна та Китай.

Пам'ятна статуетка у номінації "Спортивна слава України" цього року дісталася Юрію Пояркову.

У номінації "Разом з олімпійцями" відзначили абсолютну чемпіонку світу з пауерліфтингу Ларису Соловйову.

У номінації "Олімпійська надія України" перемогла триразова переможниця юніорського чемпіонату світу з плавання, дворазова чемпіонка Європи Дарина Зевіна. Оскільки Даша перебуває на зборах у Франції, за її нагородою прийшла бабуся.

"Спорт - це витрата часу на витрату сил. Я про це знаю не з чуток - мій син є тренером моєї внучки", - сказала розчулена бабуся. - "Сподіваюся, Даша гідно представить країну на Олімпіаді".

У номінації "Сенсація року" статуетку отримав чемпіон світу з боксу Євген Хитров.

В номінації "Спорт для всіх" відзначили місто Южне Одеської області, в якому, до слова, в цей же день проходив фінал Кубка Суперліги з баскетболу. Нагороду представнику Южного вручав телеведучий Савік Шустер, який прийшов на церемонію з дівчиною.

Нагадаємо, рік тому кращими спортсменами були Інна Осипенко-Радомська та Василь Федоришин.

Зараз ви читаєте новину «В Україні вручили спортивний "Оскар"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути