Ексклюзиви
середа, 11 травня 2022 14:15

В УЄФА змінили формат Ліги чемпіонів: як виглядатимуть оновлені єврокубки

В УЄФА змінили формат Ліги чемпіонів: як виглядатимуть оновлені єврокубки
В УЄФА змінили формати єврокубків. Фото: UEFA

Виконавчий комітет УЄФА на засіданні у Відні у вівторок, 10 травня, ухвалив остаточні схеми відбору та варіанти формату єврокубків із сезону 2024/2025.

Спілка впровадила так звану "швейцарську систему", яку ухвалила 19 квітня торік, повідомляє офіційний сайт організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Футбол пішов слідом за кораблем. УЄФА офіційно забанив клуби й збірні Росії

Кількість учасників Ліги чемпіонів збільшується з 32 до 36 команд. Вісім турів відіграють протягом 10 єврокубкових тижнів.

Одне з додаткових місць отримає третя команда асоціації, що посідає п'яту сходинку в рейтингу УЄФА. Інше - чемпіон однієї з країн, який кваліфікується "шляхом чемпіонів", адже кількість таких путівок збільшиться з чотирьох до п'яти.

Ще два місця отримають асоціації із найкращим середнім балом за попередній єврокубковий сезон. Ці країни зможуть делегувати до Ліги чемпіонів команди, які фінішували одразу за клубами, що пробилися до ЛЧ через внутрішній чемпіонат.

Із сезону 2024/2025 не буде звичного нині групового етапу. Команди гратимуть в єдиній лізі. Кожна проведе на загальному етапі мінімум вісім матчів - чотири вдома та чотири на виїзді.

Перші вісім команд вийдуть до 1/8 фіналу. Клуби, що посіли місця із дев'ятого до 24-го, у двоматчевих стикових іграх визначать ще вісім учасників плейоф.

На загальних етапах Ліги Європи та Ліги конференцій також зіграють по 36 команд. В ЛЄ клуби проведуть по вісім поєдинків, в ЛК - по шість.

Матчі єврокубків і надалі проводитимуть посеред тижня.

Швейцарська система - турнірна система, коли в кожному наступному турі зустрічаються учасники з однаковою або приблизно однаковою кількістю очок. За "швейцаркою" проводяться змагання з великою кількістю учасників, якщо недоцільна система з вибуванням. За нею, наприклад, часто проводяться шахові змагання.

Зараз ви читаєте новину «В УЄФА змінили формат Ліги чемпіонів: як виглядатимуть оновлені єврокубки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути