неділя, 24 червня 2012 17:29

"В збірній Франції багато самозакоханих зірок" - Нагорняк

"В збірній Франції багато самозакоханих зірок" - Нагорняк
Нагорняк: "Конкурувати з іспанцями може лише Німеччина". Фото: sport-express.ua

Збірна Іспанії стала третім півфіналістом Євро-2012, обігравши у чвертьфінальному матчі команду Франції з рахунком 2:0. Для Gazeta.ua поєдинок прокоментував екс-форвард збірної України Сергій Нагорняк.

"Не приховую, куди більшого чекав від поєдинку в плані видовищності, так само як і всі вболівальники. У цьому компоненті матч розчарував, гра, по суті, велася в одні ворота, без шансів на перелом з боку збірної Франції. Не було того драйву, який спостерігався у німців з греками. Іспанія з першої до останньої хвилини диктувала свої умови, методично і послідовно гнула свою лінію. І французи нічого не змогли цьому протиставити. Вийди Торрес трохи раніше, рахунок міг бути і більшим."

Чи не занадто пізно вийшли на заміну Насрі і Менез? Адже майже відразу стало зрозуміло, що обрана Бланом тактика неефективна...

"Це нічого б не змінило. Іспанці на сьогоднішній день на голову сильніші за Францію, і Лоран Блан визнав це після матчу. Конкурувати з ними може тільки збірна Німеччини. Як правило, всі грають проти іспанців як "Челсі" з "Барселоною", враховуючи кістяк команди. Лондонцям це принесло успіх, у французів не пройшло.

Знову, як і на ЧС-2010 в команді стався конфлікт, що став надбанням громадськості. Ні в цьому криється причина вильоту команди?

"Безумовно, сутички Насрі з Діарра і Бен Арфа з тренером, що відбулися, ніяк не на користь команді. На жаль, там вистачає самозакоханих зірок, той самий Насрі. Блану нічого не залишалося, як покарати останнього. І цим справа не обмежиться, на батьківщині йому сповна дістанеться від журналістів. Але не став би проводити паралелі з 2010 роком, з Доменеком команда просто чудила. Повторюся, основна причина вильоту Франції в тому, що Іспанія банально на голову сильніша."

Блан не вичерпав себе як наставник збірної? Є у команди перспектива перед відбором на ЧС-2014?

"Міняти тренера немає сенсу, як ніяк він зумів налагодити гру, вивчив колектив. Там досить молодих хлопців, і до відбору на Мундіаль команда, напевно, додасть."

Чого чекати від іспанців у півфіналі?

"Буде точно така ж гра. Хіба що особлива увага приділятиметься Кріштіану Роналду, який знає чемпіонат Іспанії зсередини."

Зараз ви читаєте новину «"В збірній Франції багато самозакоханих зірок" - Нагорняк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути