середа, 22 лютого 2012 10:20

У Росії випустили монети з талісманами Олімпіади-2014 у Сочі
8

Фото: Reuters

Банк Росії 21 лютого випустив в обіг нову серію пам'ятних монет, присвячених Олімпіаді 2014 року в Сочі. Як повідомляється на сайті ЦБ, тираж 25-рублевої монети з трьома талісманами Ігор - Білим ведмедем, Зайчиком і Леопардом - складе до 10 мільйонів штук.

В офіційному прес-релізі оргкомітету "Сочі 2014" наголошується, що в поточному році будуть випущені ще три монети з Білим ведмедем - срібна номіналом 3 рублі і золоті монети в 50 і 100 рублів. Всього в Ігор у Сочі п'ять талісманів, вибраних в ході народного голосування в лютому 2011 року: Леопард, Білий ведмідь, Зайчик, Лучик і Сніжинка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євростадіони Львова, Донецька та Харкова потрапили на пам'ятні монети

21 лютого ЦБ також випустив в обіг чотири срібні монети номіналом 3 рублі "Скелетон", "Сноуборд", "Стрибки на лижах з трампліна" і "Фристайл", а також золоту монету номіналом 1000 рублів "Фауна Сочі". На зворотному боці золотої тисячорублівки можна побачити алегоричне зображення богині Фауни, тварин, що мешкають у кавказько-чорноморському регіоні та хокеїста на тлі гір.

Всього з 2011-го по 2014 роки в Росії на честь сочинської Олімпіади планують випустити 46 видів пам'ятних та інвестиційних монет із золота, срібла і кольорових металів сумарним тиражем понад 36,7 мільйона. Деякі монети вперше будуть мати прямокутну форму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колесніков презентував півкілограмову золоту монету до Євро-2012

Ексклюзивним розповсюджувачем "олімпійських" монет з дорогоцінних металів є Ощадбанк. Крім того, в ЦБ випустять до Олімпіади спеціальну сторублеву купюру. Дизайн і обсяг випуску банкноти поки невідомі.

Зараз ви читаєте новину «У Росії випустили монети з талісманами Олімпіади-2014 у Сочі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути