середа, 20 травня 2009 13:37

В Росії немає грошей на ЧС-2018 - Колосков

В Росії немає грошей на ЧС-2018 - Колосков

Почесний президент Російського футбольного союзу (РФС) В"ячеслав Колосков в інтерв"ю інтернет-виданню Infox.ru назвав "абсолютно безглуздою затією" заявку Росії на проведення чемпіонату світу з футболу 2018 або 2022 року. За словами Колоскова, Росії нізвідки узяти 10 мільярдів доларів, які потрібні на організацію першості планети.

Колосков підкреслив, що хотів би, щоб Росія провела чемпіонат світу, проте витрату великих грошей на організацію цього турніру назвав "бенкетом під час чуми". За словами колишнього президента РФС, боротьба Росії за ЧС-2018 є "піар-акцією під конкретних людей". Імен "конкретних людей" Колосков не назвав. Одним з головних ініціаторів російської заявки вважається міністр спорту, туризму і молодіжної політики, президент РФС Віталій Мутко.

Почесний президент РФС висловив співчуття тим, що при складанні заявки Росії на проведення чемпіонату світу з ним не порадилися. Колосков підкреслив, що міг би дати ряд рекомендацій зі складання заявки.

Попередню заявку на проведення ЧС-2018 і ЧС-2022 Росія подала в середині березня 2009 року. 5 травня прем"єр-міністр Володимир Путін доручив Мутко підготувати остаточну заявку. Генеральний директор РФС Олексій Сорокін заявив, що основними суперниками Росії в боротьбі за право прийняти першість світу є Англія, а також Іспанія та Португалія, що подали сумісну заявку. Послом російської заявки запропоновано стати тренерові збірної Росії з футболу Гусу Хіддінку.

Колосков у 1979 році став начальником управління футболу спорткомітета СРСР. У 1990 році він став головою Федерації футболу СРСР, а в 1992 році очолив РФС. Президентом РФС Колосков пропрацював до 2005 року, після чого склав свої повноваження, залишившись почесним президентом РФС. З 1980 по 1996 роки Колосков обіймав посаду віце-президента ФІФА. Після відставки з поста глави РФС Колосков неодноразово критикував свого наступника Мутко.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «В Росії немає грошей на ЧС-2018 - Колосков». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути