четвер, 18 грудня 2008 15:47

У Польщі затримали ще одного футбольного корупціонера

Прокуратура Вроцлава затримала ще одного члена правління Федерації футболу Польщі (PZPN), 63-річного Генріка К, у справі щодо корупції в польському футболі.

Як повідомляє TVN24, польські медіа раніше пов"язували Генріка К. зі справою корупції в футбольному клубі "Арка Гдиня".

У листопаді газета "Przegląd Sportowy" писала, що він нібито помагав діячам цього клубу в контактах з футбольними суддями, які організовували договірні матчі.

За даними вроцлавської прокуратури, яка веде слідство у справі щодо корупції у польському футболі, з 2003 по 2006 рік "Арка Гдиня" купила 41 матч.

З моменту початку слідства в справі корупції у польському футболі з 2005 року затримано понад 180 осіб, 170 з яких було пред"явлено звинувачення.

Серед звинувачених - спортивні діячі, суддя, та двоє членів правління PZPN.

У грудні 2007 року вроцлавський суд розпочав розгляд справи 17 звинувачених у футбольній корупції, серез яких Рішард Ф. (псевдо Перукар), який нібито був головним організатором "футбольної мафії".

Войчех Петковіч, який з нового року приступить до виконання обов"язків спеціального прокурора PZPN, відзначив, що дане затримання не стане останнім.

Він також сказав, що не здивований затриманням Генріка К.

"У футбольному середовищі довгий час спекулювали про те, що його прізвище з"являється в справі корупційного скандалу в матчах команд з Труймяста (Гданськ, Гдиня, Сопот)", - сказав Петковіч.

Офіційно "прокурорська" посада Петковіча називатиметься "дисциплінарний речник" PZPN.

Як повідомляє УНІАН, PZPN вирішив запровадити посаду спеціального прокурора для недопущення та протидії корупції в польському футболі.

На початку грудня у Польщі затримано ще 2 футбольних судів, яким звинувачують в участі в так званій "футбольній мафії".

У жовтні PZPN обрала новим головою федерації Гжегожа Лято замість Міхала Лісткевіча, за час керівництва якого вибухнув корупційний скандал.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі затримали ще одного футбольного корупціонера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути