Ексклюзиви
вівторок, 16 серпня 2011 13:27

У Польщі зіграли перший матч на "Бурштиновій арені"
20

Фото: sport.pl

У польському місті Гданську відбулося офіційне відкриття стадіону "PGE Arena Gdansk", на якому відбуватимуться матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

14 серпня місцевий футбольний клуб "Лехія" у першому матчі на новій арені зіграв унічию 1:1 із "Краковією". Новий стадіон, який також називають "Бурштиновою ареною", в день його відкриття відвідали 34 444 глядачі.

Стадіон будувався спеціально для Євро-2012, а його дизайн розробляли автори футбольних арен у німецьких містах Гельзенкірхені (домашня арена клубу "Шальке") і Ганновері.

Він розташований у мікрорайоні міста під назвою Летниця у центрі умовного трикутника зі Старого міста, знаменитих верфей та аеропорту. В екстер'єрі арени використано 18 тис. плиток, які за кольором нагадують бурштин.

Під час фінальної частини Євро-2012 наступного літа Гданськ прийме три матчі групового етапу й один чвертьфінальний поєдинок.

"Сьогодні ми виводимо футбол у Гданську на новий рівень. Будівництво стадіону стало можливим завдяки всім жителям Гданська. Всі вони можуть почуватися співвласниками, оскільки фінансово брали участь у цьому проекті.

Я також хочу подякувати прем'єр-міністрові Польщі Дональду Туску за фінансову підтримку з боку уряду", - сказав під час церемонії відкриття стадіону мер міста Гданська Павел Адамович, повідомляє офіційний сайт УЄФА.

Будівництво нового футбольного стадіону в Гданську на 42 тисячі глядачів розпочалося у грудні 2008 року й коштувало понад 630 млн злотих (близько EUR160 млн).

PGE Arena Gdansk - це вже друга польська арена, яку підготували до проведення Євро-2012. Як повідомлялося, 20 вересня 2010 року після завершення реконструкції було урочисто відкрито Муніципальний стадіон у Познані. Тривають фінальні роботи на аренах Варшави та Вроцлава, які здадуть в експлуатацію найближчими місяцями.

В Україні також залишилося підготувати два стадіони - НСК "Олімпійський" у Києві та арену у Львові. У 2009 році в експлуатацію було здано "Донбас Арену" в Донецьку та ОСК "Металіст" у Харкові.

Зараз ви читаєте новину «У Польщі зіграли перший матч на "Бурштиновій арені"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути