Ексклюзиви
середа, 13 травня 2009 17:49

В Одесі рішення УЄФА назвали "несподіваним і несправедливим"

В Одесі рішення УЄФА назвали "несподіваним і несправедливим"

Виключивши Одесу із списку міст, які прийматимуть матчі чемпіонату Європи з футболу 2012 року, Союз європейських футбольних асоціацій (УЄФА) ухвалив "несподіване і несправедливе" рішення.

Про це в інтерв"ю ТІА "Вікна-Одеса" заявив сьогодні заступник директора муніципального департаменту з підготовки до Євро-2012 Марат Якупов. За його словами, рішення щодо Одеси, прийняте в Бухаресті, суперечить докладу УЄФА, оприлюдненому за результатами візиту до України Мішеля Платіні. Якупов нагадав, що доповідь була складена на основі роботи комісії експертів УЄФА. Згідно з їхніми висновками, "Одеса мала рівні позиції з Києвом", підкреслив співбесідник агентства.

"Серйозно, як найбільш підготовлені, розглядалися два міста - Київ і Одеса. У нас були найменші ступені ризику. А зараз розглядаються міста в Україні, ризик в яких більший, ніж у нас. І тому сьогоднішнє рішення для нас велика несподіванка, - заявив глава департаменту. - Ми не знаємо мотивів. Очевидно лише, що рішення ухвалювалося врозріз з тими критеріями, які до нас, як міста - кандидата на прийом Євро-2012, пред"являлися спочатку".

Якупов також додав, що польські ЗМІ, коментуючи рішення УЄФА, висловлюють думку, що воно було "політичним", оскільки "у них був викинутий за борт місто-лідер з найбільшим ступенем готовності - Краків, і взятий в програму Євро-2012 найменш підготовлений Гданськ".

Фахівець особливо підкреслив, що роботи, ропочаті в Одесі в рамках підготовки до чемпіонату Європи з футболу 2012 року, будуть продовжені. Перш за все, це магістраль Північ - Південь, яка повинна зв"язати селище Котовського і житловий масив Таїрова в обхід центру Одеси, розвантаживши місто від автомобільних пробок; також будуватиметься естакада Митна площа - парк Шевченко.

Що стосується реконструкції Міжнародного аеропорту "Одеса", цей проект, запевнив Якупов, обов"язково буде реалізований, тим паче, що "в модернізації аеропорт мав потребу ще до того, як виникла тема Євро-2012". Фахівець висловив упевненість в тому, що будуть проведені і всі необхідні роботи з будівництва в одеському парку культури та відпочинку ім. Шевченка нової сучасної спортивної арени (нагадаємо: на Центральному стадіоні "Чорноморець" йде масштабна реконструкція). "Футбольному клубу "Чорноморець" так чи інакше потрібний новий стадіон, і він буде побудований", - сказав Якупов.

Він також повідомив, що минулого року в ході підготовки до Євро-2012 в Одесі було витрачено близько 150 мільйонів гривень, причому виключно за рахунок місцевого бюджету або інвесторів. "Ці роботи і раніше велися за рахунок Одеси, тобто, без підтримки уряду, який нам не допомагав. Ситуація, мабуть, не зміниться, але об"єкти продовжуватимуть будуватися", - заявив Якупов.

Союз європейський футбольних асоціацій відмовив Одесі в праві проведення фінальних матчів Євро-2012. Керівництво УЄФА вирішило, що ігри чемпіонату Європи з футболу 2012 року пройдуть в Києві, Львові, Донецьку та Харкові, а також в чотирьох польських містах - Варшаві, Вроцлаві, Гданську та Познані.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі рішення УЄФА назвали "несподіваним і несправедливим"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути