вівторок, 20 лютого 2018 13:34

У Лозанні пояснили, чому відмовили "Динамо"

У Лозанні пояснили, чому відмовили "Динамо"
Лозанна залишила в силі технічну поразку для "Динамо". Фото: google.com

Спортивний арбітражний суд у Лозанні опублікував мотиваційну частину свого вердикту у "маріупольській справі". Згідно з рішенням організації, киянам відхилили в повному обсязі апеляцію щодо технічної поразки за неявку на матч із "Маріуполем" у серпні минулого року.

У документі повідомляється, що матчі в Маріуполі не були заборонені будь-яким місцевим або державним утворенням, а, значить, київський клуб був зобов'язаний прибути до Маріуполя.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суркіс повинен продовжити війну

"Оскільки "Динамо" не подавало такого прохання до дирекції УПЛ для прийняття рішення, CAS прийшов до висновку, що апеляція має бути відхилена. Рішення прийнято без необхідності визначення рівня безпеки в регіоні, що послужило вагомою підставою для того, щоб "Динамо" не було присутнє на матчах.

Разом з тим CAS також визначив, що ФФУ не вдалося прояснити ситуацію вчасно, і її спілкування з обома сторонами було неясним, і, отже, плутанина, яка виникла, завдавала шкоди "Динамо".

Оскільки це рішення впливає на позиції в турнірній таблиці УПЛ після першого кола, а друге коло має розпочатися 10 березня, CAS опублікував своє рішення без вказівки причин. Повний текст рішення буде випущений щонайшвидше", - йдеться в заяві.

Запланований на 27 серпня поєдинок "Маріуполь" - "Динамо" не відбувся. Причиною стала неявка киян, які мотивували це відсутністю гарантій безпеки у зв'язку з близькістю до зони АТО.

Пізніше Апеляційний комітет Федерації футболу України (АК ФФУ) затвердив технічну поразку столичної команди (0:3). "Динамо" подало апеляцію до Спортивного арбітражного суду Лозанни.

Зараз ви читаєте новину «У Лозанні пояснили, чому відмовили "Динамо"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути