пʼятниця, 12 жовтня 2012 10:34

В Іспанії дискваліфікували арбітра, який зробив послугу "Барселоні"

В Іспанії дискваліфікували арбітра, який зробив послугу "Барселоні"

Футбольна асоціація Іспанії дискваліфікувала на 1 гру арбітра Антоніо Матеу Лаоса через "технічну помилку", яку він зробив під час матчу 6-го туру чемпіонату країни, в якому зустрічалися "Севілья" та "Барселона".

Каталонці програвали аж до 89-ї хвилини, проте голи Сеска Фабрегаса і Давида Вільї дозволили команді Тіто Віланови відвезти із Севільї 3 очки. При цьому Лаос на 72-й хвилині матчу прямою червоною карткою вилучив з поля півзахисника господарів Гарі Меделя, а потім відправив на трибуни і головного тренера "Севільї" Мічела Гонсалеса. При цьому суддя не помітив гри рукою футболіста "Барселони" Тіаго Алькантара в доданий час в атаці, яка призвела до переможного голу. Футбольна асоціація Іспанії визнала вилучення Меделя необгрунтованим.

"З одного боку, прямої агресії в цьому епізоді не було, - йдеться в заяві, опублікованій на сайті федерації. - Це була боротьба між двома гравцями суперника, що зіткнулися головами, яка не носила умисної грубості".

Згідно з рішенням федерації, в тому епізоді арбітр повинен був покарати жовтою карткою футболіста "Барселони" Сеска Фабрегаса за "явне перебільшення результату боротьби".

"Гравець суперника симулював серйозний удар, що завадило головному арбітру прийняти вірне рішення і, як наслідок, вилучити Меделя за нібито надмірно агресивну поведінку, отже, це технічна помилка, яка призвела до незаслуженого покарання", - повідомляється в заяві.

Лаос був усунений від суддівства на один матч. Таким чином, зустріч 8-го туру чемпіонату Іспанії з футболу між "Реалом" і "Сельтою" буде судити Карлос Клос Гомес.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії дискваліфікували арбітра, який зробив послугу "Барселоні"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути