середа, 18 березня 2015 21:25

Вуса для Ротаня, ліки Маркевичу, "тверезі" сходи за 20 євро – Амстердам напередодні матчу з "Дніпром"
11

Фото: Євген САВЧУК

В середу зранку делегація "Дніпра" вилетіла з Дніпропетровська до Амстерама на матч-відповідь 1/8 фіналу Ліги Європи против місцевого "Аяксу". Гра відбудеться у четвер, 19 березня. Нагадаємо, матч на "Олімпійському" в Києві завершився мінімальною перемогою дніпрян, 1:0.

Футболісти з'їзджаються до аеропорту кожен своїм ходом, в гарному настрої. Дехто не один – їх їдуть підтримувати сім'ї. Зокрема, форварду Ніколі Калінічу компанію склали дружина та син Матео, якому трохи більше за рік.

"Це була моя ініціатива, тим більше, що після матчу ми одразу їдему до Хорватії. Буду радий відчувати підтримку рідних мені людей у матчі з таким серйозним суперником", - каже футболіст.

Кидається в очі відсутність Мирона Маркевича. Спочатку цим ніхто не переймається, адже тренер і раніше не приїзджав перед вильотами в числі перших. Втім, на цей раз ситуація виявляється досить серйозною.

"В тренера застуда, що затягнулася. Лікарі думали до ранку середи і в підсумку не рекомендували Мирону Богдановичу летіти", - пояснив ситуацію старший тренер команди Олександр Іванов.

Через перебір жовтих карток гру пропускають три ключових футболісти – Роман Зозуля, Руслан Ротань та Артем Федецький. Які, тим не менш, полетіли з командою.

"Втім, у тих, хто вийде, є шанс довести свою спроможність. Можу запевнити, що хлопці зроблять усе від них залежне в цьому матчі", - каже Іванов.

У літаку час коротають кожен по-своєму: одні грою в карти, інші – переглядом фільмів на планшетах. Калінічу з дружиною періодично доводиться бігати по салону літака за сином, який став улюбленцем публіки і постійно "зависає" в товаристві інших пасажирів.

Амстердам зустрів туманною і похмурою погодою, плюс сім градусів. Ще до паспортного кордону починаєш відчувати футбольну атмосферу столиці Нідерландів – завдяки великому лайтбоксу на стіні з фотографією гравців "Аяксу". А щоб часом хтось не забув, куди потрапив, на виході з аеропорту гостей міста зустрічає композиція лайтбоксів, що утворює назву міста.

На передматчевій прес-конференції лідер "Дніпра" Євген Коноплянка висловив упевненість, що команда вже досягла чимало, на гравців нічого не тисне і вони зможуть зробити "ще один рядок у історії". Перемогти у завтрашньому матчі також важливо для здоров'я головного тренера.

"Найефектівніші ліки для Мирона Богдановича – це перемога", - зазначив гравець. При цьому подакував дискваліфікованим гравцям, що прилетіли для підтримки.

"Запропонував Ротаню надягти вуса, шапку і сісти на лавку запасних, щод допомагати нам", - сміється Євген.

Сам Руслан на тренуванні постійно перебуває разом зі своїми "товарищами по нещастю", всі троє тренуються з максимальною віддачею. Підтримка господарів обіцяє бути шаленою – всі квитки продані. До того ж, на кожному місці лежить прапорець у біло червоних кольорах. На ньому – імена учасників майбутньої битви.

Щодо можливості, особливо для молоді, приїхати в Амстердам на футбол і не "влетіти" в шалені кошти з готелями, передбачені бюджетні варіанти, де переновувати. Ніч в одному з таких хостелів коштує близько 10 євро. Втім, треба пам'ятати, що треба мати все своє – миючі засоби, рушники, навіть постільна білизна не завжди має повний комплект. Можуть працювати не всі розетки. Є кімнати на 9-10 людей, при цьому хлопців і дівчат селять разом, а туалет і санвузол загальні. За кожним гостем закріплюється конкретне ліжко, самовільно міняти не можна – штраф 20 євро. До того ж сходи зроблені під дуже незручним кутом – підніматися на гору важко, спускатися треба дуже обережно. І, як помітили деякі колеги, бажано тверезим.

Зараз ви читаєте новину «Вуса для Ротаня, ліки Маркевичу, "тверезі" сходи за 20 євро – Амстердам напередодні матчу з "Дніпром"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути