неділя, 22 липня 2018 09:11

Усик зводив Гассієва у школу – українець декласував росіянина у фіналі WBSS

 

Сьогодні після опівночі на СК "Олімпійський" в Москві українець Олександр Усик переміг росіянина Мурата Гассієва і став абсолютним чемпіоном світу у першій важкій вазі та володарем Кубка Мухаммеда Алі, як переможець першого сезону Всесвітньої боксерської суперсерії (WBSS). Gazeta.ua виділяє важливі деталі цієї історичної звитяги.

Усик - рекордсмен

Олександр Усик став першим українцем – абсолютним чемпіоном світу. Він завоював чотири основні боксерські титули всього у 15-му своєму поєдинку серед профі. Це рекордно швидко. Джермейну Тейлору для цього знадобилося 24 бої. Всього до Усика чотирма титулами володіли усього троє боксерів – це американці Бернард Гопкінс, Джермейн Тейлор і Теренс Кроуфорд. На сьогодні Усик - єдиний абсолютний чемпіон світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українці проти росіян на боксерському ринзі: які протистояння відбудуться невдовзі

Зводив у школу

"Якщо ти в школу не ходив, то і в університеті тобі робити нічого. Школа потрібна, хоча б дев'ять класів", - сказав Олександр Усик на передматчевій прес-конференції. Український боксер в бою продемонстрував, що 25 поєдинків Мурата Гассієва серед любителів – це ніщо у порівнянні з любительською кар'єрою самого Олександра, під час якої він виграв Олімпійські ігри, чемпіонати світу і Європи. Він за руку зводив грізного суперника до школи, вигравши у нього практично кожен раунд. В другій половині бою Гассієв не знав, що йому робити і був у стані близькому до деморалізованого. Усик майже втричі перевершив Гассієва за кількістю влучних ударів: 252 проти 91.

Несподівано легко

Перемога виявилась несподівано легкою. Усик, якому окрім Расса Абнера, секундував Анатолій Ломаченко, показав нереально високий, грамотний рівень боксу, не залишивши жодних шансів чемпіону світу за двома версіями.
- Бій Усика з Гассієвим став хрестоматійним та повинен бути занесений у книгу світового боксу, як потрібно ігровику темпового плану з елементами контратак розривати силовика-нокаутера атакувального плану. Знімаю шапку перед Усиком і дякую за науку! – написав у соцмережі тренер з єдиноборств Роман Кардаш.

Олександр Усик кинув виклик "почесному" чемпіону WBC, британцеві Тоні Белью. Той його відразу прийняв

Що далі?

Бій показав, що реванш між Усиком і Гассієвим, про який раніше було сказано, як про домовлену справу, наразі немає сенсу. Бій не залишив жодних питань про те, хто є сильнішим. В післяматчевому інтерв'ю Олександр Усик кинув виклик "почесному" чемпіону WBC, британцеві Тоні Белью. Той його відразу прийняв. Цей бій може відбутися як в першій важкій вазі, так і в надважкій, де Тоні двічі переміг колишнього чемпіона світу у двох вагових категоріях Девіда Хея і відправив його на пенсію.

Олександр Усик виграв перший Кубок Мухаммеда Алі. З "Найвеличнішим" український боксер народився в один день – 17 січня. Мухаммед Алі – 1942 року, Олександр Усик – 1987-го.

Зараз ви читаєте новину «Усик зводив Гассієва у школу – українець декласував росіянина у фіналі WBSS». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути