понеділок, 23 липня 2018 10:20

Усик розповів, кому присвячує перемогу над Гассієвим

Усик розповів, кому присвячує перемогу над Гассієвим
Усик здобув перемогу над росіянином за оцінками суддів. Фото: Reuters

Український боксер Олександр Усик, який став абсолютним чемпіоном світу в першій важкій вазі, розповів на прес-конференції після бою, кому присвячує перемогу в фіналі WBSS.

"Я хотів би присвятити цю перемогу батькам. Мого батька, на жаль, уже немає, але мені здається, він все одно бачить, що відбувається. Він був тією людиною, яка підштовхнула мене, щоб я пішов займатися боксом.

Він говорив: "Ти мусиш йти займатися боксом, у тебе вийде". Це перша людина, яка зробила це.

Другий батько - мій перший тренер Сергій Лапін. Він сьогодні був присутній на цьому поєдинку, зі мною боксував, кричав. Він взяв мене, навчив крокувати, бити, боксувати, любити цей вид спорту.

Ще один батько - Олександр Данильченко. Це президент мого клубу, в якому я починав свій шлях, який допомагав, відправляв на змагання і говорив правильні речі.

Він говорив: "Якщо ти будеш працювати, то все вийде. Якщо не будеш нічого робити, нічого у тебе не вийде і будеш десь на районі закладати стакан або ще щось". Я вибрав шлях боксу.

Коли я потрапив до збірної України, ще один батько там з'явився - Анатолій Ломаченко. Я до них ближче приєднався, до Василя, до Анатолія Миколайовича. Ми почали з Василем спілкуватися тісно, ​​тренуватися.

Під керівництвом Анатолія Миколайовича ми поїхали на чемпіонати світу, Європи та Олімпійські ігри.

У підготовці до цих змагань також брали участь багато людей. Це Владислав Біндер, Едуард Самоткал, яких не видно, не говорять, що вони роблять, але роблять вони дуже багато. Ніхто про них нічого не знає, а вони вкладають і не кричать про це.

Також Вадим Євгенович, Вадим Борисович, Саня. Багато хлопців, які беруть участь у цьому, але про них ніхто не знає, тому що вони за рингом. А видно тільки мене чи того, хто боксує, і кажуть: "Ти молодець".

Вони молодці. Ми - молодці, що це зробили. Слава богу, що у нас вийшло, хочу їм подякувати, встати і низько вклонитися. І присвятити цю перемогу всім батькам, спасибі.

Бачать нас, хто виходить в ринг, а працює дуже велика команда, з цього виходить зернятко", - передає слова Усика Tribuna.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перед боєм Усика росіяни спаплюжили гімн України

Олександр Усик провів 12 раундів проти Мурата Гассієва та здобув перемогу за оцінками суддів.

Зараз ви читаєте новину «Усик розповів, кому присвячує перемогу над Гассієвим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути