Ексклюзиви
середа, 06 травня 2020 10:55

Усик і Ломаченко знялися в російській пропаганді

Усик і Ломаченко знялися в російській пропаганді
Усик і Ломаченко давно відзначаються проросійськими заявами

Українські боксери Олександр Усик і Василь Ломаченко знялися в російському пропагандистському фільмі й повторили міфи російської попаганди. У документальному фільмі, створеному РПЦ та Московським патріархатом в Україні, спортсмени розповідають про свою дружбу з росіянами та заявляють, що українці й росіяни - "єдиний народ".

Фільм "Здрастуй, брате! Христос Воскрес" створили спільними зусиллями російський монастир РПЦ "Корсунська Князь-Володимирська чоловіча пустинь" та українська Києво-Печерська лавра, яка належить УПЦ Московського патріархату. Про це повідомляє 24 канал.

У фільмі взяли участь українські боксери Олександр Усик та Василь Ломаченко, а також російські спортсмени - боксер Олександр Трубніков і боєць рукопашного стилю Олексій Назаров. Фігурують у стрічці й різні священнослужителі, зокрема - митрополит УПЦ Московського патріархату Онуфрій.

У описі до відео, опублікованого в YouTubе, йдеться:

"Фільм розповідає про віру, дружбу, братів у Христі відомих українських боксерів чемпіонів світу Василя Ломаченка, Олександра Усика і російських спортсменів. У нелегкі часи для канонічної православної церкви України бійці залишаються відданими Богу, вірі, вітчизні!"

Дійсно, у фільмі Ломаченко розповідає, що у нього було і є не лише багато суперників, але й друзів та родичів у Росії: "Я просто не можу перестати з ними спілкуватися, бо мені сказали, що це країна, яка воює з нашою країною. Це, чесно кажучи, не вкладається в моїй голові".

По суті, ми є одним народом. Для мене з дитинства не було поняття "Росія", "Україна", "Білорусь". Для мене не було поняття, що це інші люди, або інша країна, що є межа якась. Я весь час думав, що ми єдиний народ,
- переконаний Василь Ломаченко.

"Ми православні християни й усі живемо на одній землі. А сьогодні нам намагаються підмінити всі принципи й віру", - додає український спортсмен.

Олександр Усик у фільмі також висловлюється з цього приводу та каже, що не припинить дружити з кимось із Росії, бо хтось "ділить портфелі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український боксер звинувачує тренера Усика в наявності російського паспорта

Олександр Усик був абсолютним чемпіоном серед професіоналів у важкій вазі, а Василь Ломаченко має 3 пояси чемпіона в напівлегкій вазі.

Зараз ви читаєте новину «Усик і Ломаченко знялися в російській пропаганді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути