Ексклюзиви
понеділок, 11 травня 2009 14:39

Юрій Сьомін зробив коло пошани (ФОТО)
5

Фото: football.ua
У матчі 27-го туру Прем"єр-ліги кияни в рідних стінах оформили 13 чемпіонство незалежної України. В неділю, 10 травня, господарям достатньо було не програти сімферополіській "Таврії" (перший чемпіон України), щоб вирішити долю "золотих" медалей.

Динамівці, які все ще перебувають під враженнями від вильоту з Кубка УЄФА від донецького "Шахтаря" пропустили від "Таврії" вже на 3 хвилині зустрічі. Постарався Лакі Ідахор. Таким рахунок і залишався до 55 хвилини, коли Гіоане зрівняв рахунок. Схоже гості хотіли відкласти долю чемпіонства на наступний тур, адже не встиг годин зробити два оберти, як Антон Монахов знову засмутив Шовковського.

Коли "запахло" поразкою динамівці просто не вилазили із штрафного майданчика суперника. Гол Несмачного на 75 хвилині оформив "Динамо" чемпіонство, а гол Алієва вже в доданий арбітром час, став подарунком на день народження Юрія Сьоміна. 11 травня Юрію Павловичу виповнилося 62 роки.

Подивитись, як "Динамо" стане чемпіоном прийшли близько 15 тисяч вболівальників. Футболісти були приємно вражені такою кількістю глядачів на матчі чемпіонату. Андрій Несмачний сказав, що не пригадує коли востаннє бачив такі переповнені трибуни на внутрішній першості.

Після фінального свистка гравці "Динамо" і Юрій Сьомін зробили коло пошани і привітали вболівальників із здобуттям чемпіонста. Золоті медалі футболісти отримують пізніше. А от феєрверк на стадіоні був наче на День Перемоги.

Юрій Сьомін на прес-конференцію не поспішав. Новоспечені чемпіони куштували чемпіонське шампанське в роздягальні. Журналісти вітали російського фахівця оплесками.

- Перш за все хочу подякувати нашим уболівальникам, які, не дивлячись на наші попередні поразки, прийшли нас підтримати. Ми не очікували побачити такий переповнений стадіон. Підтримка фанів допомогла нам достроково завоювати чемпіонське звання. Хочу також привітати всіх нас, від людей, які готують поле, до кухарів, зі званням найкращої команди України, здобутого у важкій боротьбі. Зараз нас чекає ще одне дербі, цього разу кубкове, і ми готуватимемося до нього з усією відповідальністю.

На матч з "Таврією" вийшло багато гравців, які не потрапляють в основу команди і матч вийшов трохи нервозним. Сьомін, коментуючи результат гри, розповів про характер команди.

- Поразка в Донецьку ще досі дає про себе знати. Вона лягла на нас важким вантажем. Також всі чекали від нас перемоги і "золотих" медалей. І у зв"язку з цим нервували як я, так і гравці. Але завдяки характеру нам вдалося переламати хід матчу. Сезон в цілому можна оцінити позитивною оцінкою, оскільки ми практично ніколи не могли грати в оптимальному складі.

Ігор Суркіс розповів про трансферну політику клубу і свої враження від матчу.

- У мене гарний настрій, оскільки ми виграли чемпіонат і безпосередньо потрапили в груповий турнір Ліги чемпіонів. Ми грали в півфіналі Кубка УЄФА, хоча, безумовно, засмучує, що не потрапили у фінал. Ми продовжуємо боротися за Кубок України. Я подякував гравцям за успіх в чемпіонаті, але за ними залишається борг - перемога в Кубку України.

- У нас є можливість викупити трансфер Єрьоменка. Після 13-го травня наступить невелика пауза, ми поговоримо з Юрієм Павловичем і обговоримо кого відпускати, а кого запрошувати, якщо це буде необхідно. Всі побажання головного тренера я, як президент клубу, виконаю. Вільним агентом став Діого Рінкон. Максим Шацких також шукатиме собі нову команду.

Роман Єрьоменко, який грає в "Динамо" на правах оренди, сказав, що прагне залишитись в команді. А Станіслав Богуш, який цей матч спостерігав з лавки запасних, розповів, що команда віддасть всі сили щоб оформити "золотий" дубль.

- Будемо старатися. Адже чим більше трофеїв, тим краще.

"Gazeta.ua"

Зараз ви читаєте новину «Юрій Сьомін зробив коло пошани (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути