Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 11:09

Помер президент всесвітньої боксерської ради

Помер президент всесвітньої боксерської ради
Сулейман вільно говорив на іспанською, англійською, арабською, італійською, португальською та французькою мовами. Фото: telegraf.com.ua

16 січня 2014 року помер Хосе Сулейман – президент WBC – найпрестижнішої боксерської організації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній тренер Кличків помер від серцевого нападу

Хосе Сулейман народився1931 року в місті Сьюдад-Вікторія, штат Тамауліпас. Мав арабське коріння, його батько за походженням ліванець, а мати сирійка. З раннього дитинства захопився боксом, виступав на любительському рівні, в різний час працював тренером, промоутером, рефері на рингу, суддею, однак найбільшу популярність здобув саме як спортивний управлінець.

Вже у віці шістнадцяти років Сулейман перебував у боксерській комісії міста Сан-Луїс-Потосі, а в 1968 році приєднався до Всесвітньої боксерської ради, до однієї з найбільших боксерських організацій у світі, де швидко піднімався по кар'єрних щаблях і займав найвищі пости. 5 грудня 1975 одноголосно обраний президентом WBC, згодом обіймав цю посаду протягом чотирьох десятиліть аж до самої смерті.

За час правління Сулеймана в WBC було проведено багато реформ, змінювався регламент, вводилися нові правила, що стосувалися головним чином охорони здоров'я і підтримки спортсменів. Серед найбільш значущих його нововведень - скорочення тривалості чемпіонських боїв з п'ятнадцяти раундів до дванадцяти, обов'язкове до виконання вимога проводити зважування за добу до початку запланованих поєдинків (раніше зважування проводилося вранці перед боєм, в результаті чого спортсмени виходили на ринг у виснаженому зневодженому стані), створення проміжних вагових категорій, організація Всесвітнього медичного конгресу, введення удосконалених боксерських рукавичок з надійним захистом пальців, активне фінансування програм з вивчення пошкоджень мозку в Каліфорнійському університеті в Лос-Анджелесі. Під його керівництвом WBC санкціонував понад 1100 чемпіонських боїв, близько 300 спортсменів отримали чемпіонські титули. Його ідеєю було провести в 2013 році Кубок світу WBC, інноваційний турнір, в якому визначався офіційний претендент на світовий титул.

Сулейман вільно говорив іспанською, англійською, арабською, італійською, португальською та французькою мовами

Сулейман вільно говорив іспанською, англійською, арабською, італійською, португальською та французькою мовами, що дозволило йому розширити вплив організації в усьому світі.

В останні роки страждав від кардіологічного захворювання, переніс складну операцію на серці. Помер після тривалої госпіталізації 16 січня 2014 року в медичному центрі Каліфорнійського університету в Лос-Анджелесі.

Був одружений, мав чотирьох синів (Хосе, Ектор, Фернандо, Маурісіо) і двох дочок (Люсі, Клаудія). Син Маурісіо Сулейман після смерті батька став виконувачем обов'язки президента WBC, а пізніше одноголосно був обраний новим президентом.

Зараз ви читаєте новину «Помер президент всесвітньої боксерської ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути