Ексклюзиви
пʼятниця, 17 листопада 2006 12:32

Помер легендарний угорський футболіст Ференц Пушкаш

 

Сьогодні вранці у Будапешті у віці 79-ти років помер легендарний угорський футболіст Ференц Пушкаш.

У вересні Пушкаша госпіталізували з прогресуючими ознаками хвороби Альцгеймера. Вчора його стан значно погіршився. У нього діагностували пневмонію і сильний жар.

- Це величезна трагедія для Угорщини, і особливо для друзів Ференца. Не можу стримувати сліз. Від нас пішов найвидатніший спортсмен в історії країни, - сказав колишній партнер Пушкаша по збірній Йено Бужанскі.

Пушкаш розпочав свою кар"єру в угорському клубі "Кішпешт". Його показники на батьківщині були вражаючими - 354 матчі і 357 голів.

З 1950 до 1956 року Пушкаш був капітаном збірної Угорщини. Разом з командою він виграв золото Олімпійських ігор у 1952 році. За чотири роки його збірна посіла друге місце на Кубку світу у Швейцарії. Загалом за збірну Пушкаш виступав протягом семи років. За цей час він провів 85 ігор і забив 84 голи.

Після революції в Угорщині Пушкаш емігрував до Іспанії. Там більше року не виступав на високому рівні. З 1956 почав грати за "Реал". У команді він провів 11 років і забив 156 голів у 158 поєдинках.

Після завершення кар"єри у 1967 році Пушкаш розпочав тренерську діяльність. Але тут він не досягнув значних успіхів. Він тренував іспанські "Алавес" і "Мурсію", грецькі "Панатінаікос" та "АЕК". Працював з клубами у США, Канаді, Австралії, Єгипті, Чилі та Парагваї. У 1993 році тренував збірну Угорщини.

Зараз ви читаєте новину «Помер легендарний угорський футболіст Ференц Пушкаш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути