пʼятниця, 22 травня 2020 11:45

Українським тенісистам не вдавалося обіграти Джоковича

Українським тенісистам не вдавалося обіграти Джоковича
Новак Джокович є першим номером світового тенісу. Фото: Reuters

- Для кожного з нас зараз настав важкий час. Я надсилаю вам свою підтримку та молитви, - каже Новак Джокович, найкращий нині тенісист світу. – Треба бачити ширшу картину. Ми живемо в сучасному світі, який швидко змінюється. Ми постійно в русі, рідко коли можемо зупинитися та поміркувати про наше життя. Це час, коли маємо об'єднатися. Давайте спробуємо провести повноцінний час із нашими сім'ями і насолодитися маленькими речами в житті. Давайте спробуємо сміятися, любити і присвятити час роботі над своїм внутрішнім світом.

Сьогодні Новаку Джоковичу виповнилося 33 роки. Він зустрічає своє свято в ранзі першої ракетки світу, 17-разового переможця турнірів "Великого Шолома", людини, яка виграла 21 матч поспіль, а 2020-го поки що не програвала, перемігши в усіх 18 поєдинках. Спочатку Джокович виграв для рідної Сербії Кубок АТР, згодом – відкритий чемпіонат Австралії у пам'ять про свого друга Кобі Браянта і закінчив зиму перемогою на турнірі в Дубаї, де відіграв потрійний матчбол у півфінальному матчі проти Гаеля Монфіса – коханого української тенісистки Еліни Світоліної.

Давайте спробуємо провести повноцінний час із нашими сім'ями і насолодитися маленькими речами в житті. Давайте спробуємо сміятися, любити і присвятити час роботі над своїм внутрішнім світом

Джокович остаточно затвердився в когорті топгравців планети 2011-го. Тоді він виграв три з чотирьох "Шоломів" року, а в липні вперше очолив рейтинг найкращих тенісистів світу. Зараз у Джоковича сумарно 282 тижні на вершині. Більше тільки у Піта Сампраса – 286 та Роджера Федерера – 310. Перевершити Федерера за цим показником – одна з основних спортивних цілей Джоковича. Головна – виграти більше "Шоломів", ніж легендарний швейцарець. У Федерера – 20, у Джоковича – 17. Ще один реальний претендент – Рафаел Надал з Іспанії з 19 "Шоломами".

Українським тенісистам поки що не вдалося переграти Джоковича. З ними серб провів 10 поєдинків. Шість разів обіграв Олександра Долгополова, чотири – Сергія Стаховського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стати великим тенісистом Джоковичу допомогла безглютенова дієта

Новак Джокович з 2005-го зустрічався з сербською моделлю Оленою Ристич, старшою за нього на 11 місяців. Пара побралася в липні 2014-го. У жовтні того року в них народився син Стефан, а у вересні 2017-го – донька Тара.

Зараз ви читаєте новину «Українським тенісистам не вдавалося обіграти Джоковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути