Ексклюзиви
пʼятниця, 20 березня 2009 10:03

Українські фанати більш щедрі, ніж англійські

Українські фанати більш щедрі, ніж англійські
1 квітня, коли Англія на "Уемблі" прийматиме Україну, у продаж надійде нова форма британської команди. Фани збірної Англії отримали можливість замовити новинку поштою — і тихо свиснули. І не тільки тому, що замовляти потрібно "на темну", дизайн футболок поки не показують, розповідаючи лише, що він витриманий у стилі ретро. І отримають замовники товар, знову ж таки, не раніше 1 квітня.

Збентежило фанів, що слово "ретро" відноситься до дизайну, але ніяк не до ціни. 49,99 фунтів стерлінгів за футболку — такої дорожнечі тут ще не бачили. Для порівняння, футболки "Манчестер Юнайтед" дешевше на десятку, а "Челсі" аж на четвертак. Проте, якщо подивитися на наші ціни, обурення британських уболівальників стає незрозумілим. Найдорожча футболка в Англії стоїть дешевше, ніж футболка збірної України!

Взагалі немає у продажу фірмових футболок "Металіста".

49,99 фунтів по курсу НБУ — це 545 гривень. А фірмова футболка збірної України коштує 560. Офіційних матчів у цій формі команда Михайличенка поки не проводила, вперше зіграла в ній у товариському турнірі на Кіпрі. І, нагадаємо, перемогла.

Ще дорожче пропонуються футболки "Динамо" — 595 грн. Але це в магазині, а нефірмові на вулиці можна купити і за 100 гривень. Схоже співвідношення і в Донецьку: 320 гривень у клубному магазині "Шахтаря", 50 гривень на вулиці.

Взагалі немає у продажу фірмових футболок "Металіста". Як сказали нам у клубі, з"являться, швидше за все, з наступного футбольного сезону. До речі, планують і відкриття клубного магазина на Південній трибуні, орієнтовно в травні. Поки на прилавках перед матчами можна купити реплікацію ігрових футболок "Металіста" по 150 грн.

До речі, "Челсі" у нас стоїть майже в три рази дорожче, ніж у Лондоні, — 700 гривень. Майже рекорд. Пробігшись по інтернет-магазинах провідних клубів Європи, найвищу ціну на футболку ми знайшли у "Мілана" — 70 євро (703 гривні). Дорожче було у "Баварії" — 75 євро, але зараз діє антикризова пропозиція — віддають за 45.

ВІД МУРА. Дизайнери ретроформи англійців розповіли, що за натхненням ходили до Національного музею футболу. І знайшли його у фотографії Бобі Мура — з трофеєм чемпіонів світу 1966 року. То був єдиний переможний ЧС для Англії... По цій фотографії навіть зробили пам"ятник, який стоїть у лондонському Іст Хемі, де виріс капітан чемпіонської команди.

Випробує обновку збірна Англії за три дні до гри з українцями, 28 березня в товариському матчі зі словаками. І гратиме в ній до кінця відбору ЧС-2010 і на фінальному турнірі в ЮАР наступного літа. Якщо, звичайно, туди доїде.

ЦІНА ФУТБОЛОК В УКРАЇНІ та АНГЛІЇ


Розрахунок по курсу НБУ: 1 фунт стерлінгів = 10,9 гривні

Збірна України - 560 грн. (51,38)

Збірна Англії - 545 грн. (49,99)

"Динамо" 595 грн. (54,59)

"Ліверпуль" - 427 грн. (39,15)

"Ман Юнайтед" - 436 грн. (39,99)

"Шахтар" 320 грн. (29,36)

"Челсі" 272 грн. (24,99)

"Металіст" *150 грн (13,76)

* Якісна копія, фірмових у продажу немає.

segodnya.ua

Зараз ви читаєте новину «Українські фанати більш щедрі, ніж англійські». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути