Ексклюзиви
четвер, 17 лютого 2022 17:04

Україні заборонили приймати матч Кубка Девіса через агресію РФ

Україні заборонили приймати матч Кубка Девіса через агресію РФ
Фото: facebook.com/UkrainianTennisFederation

Матч Першої Світової групи Кубка Девіса між збірними України та Барбадоса, який мав відбутися у Києві 4-5 березня, буде перенесено за межі нашої країни зі збереженням зазначених дат.

Про це на своїй офіційній сторінці у Facebook повідомляє Федерація тенісу України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловіки також плачуть. Тенісист дель Потро не стримав емоцій перед останнім геймом у кар'єрі

На засіданні комітету Кубка Девіса ITF було прийнято відповідне рішення після ознайомлення з доповіддю незалежних радників з питань безпеки та контролю ризиків.

Було зазначено, що Україна наразі перебуває в статусі "найбільшої небезпеки". Комітет звернув увагу на те, що багато держав категорично закликають своїх громадян залишити межі України якомога скоріше.

Федерація тенісу України має до понеділка, 21 лютого, запропонувати ITF варіанти з проведенням матчу на нейтральній території задля збереження "домашнього" статусу.

У разі ненадходження таких пропозицій Міжнародна федерація тенісу сама визначиться з країною проведення, адже Барбадос не готовий у такі стислі терміни провести матч на своїй території.

Попереднього розіграшу Кубка Девіса чоловіча збірна України стартувала з перемоги над Ізраїлем - 3:2. Далі була звитяга над Китайським Тайбеєм з аналогічним рахунком.

У протистоянні за вихід до кваліфікації Світової групи Кубка Девіса Україна поступилася Норвегії 1:3. Сергій Стаховський тоді заявив про завершення кар'єри у збірній.

Зараз ви читаєте новину «Україні заборонили приймати матч Кубка Девіса через агресію РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4166
Голосування Чи підтримуєте те, що українські спортсмени зі зброєю захищають нашу країну від вторгнення РФ?
  • Так. Це - громадянський обов'язок, а частина з них ще й представляє клуби ЗСУ
  • Не зовсім. Вони мають прославляти Україну на спортивних аренах і закликати світ підтримувати нашу країну
  • Усі методи хороші. Головне - не бути псевдопатріотами, як Тимощук
Переглянути